ΚοινωνίαΑρχείο

Ερμιονίδα: Κρέμασαν γάτο από δέντρο και τον απαγχόνισαν!

Την γάτα των γειτόνων της να κρέμεται από το κλαρί ενός δέντρου με σχοινί στον οικισμό του Πόρτο Ύδρα κοντά στην Ερμιόνη, βρήκε μια γυναίκα κάτοικος του συγκεκριμένου συγκροτήματος κατοικιών. 

Το ζώο ήταν χτυπημένο στα πίσω πόδια, έμοιαζε σαν ο δράστης να το έδειρε επανειλημμένα, ενώ στα νύχια των μπροστινών του ποδιών είχε ίνες από το σχοινί με το οποίο ο δολοφόνος το κρέμασε, απόδειξη ότι το γατάκι πάλευε μέχρι τελευταία στιγμή για τη ζωή του, προσπαθώντας να λυθεί από τον βρόχο.
 

Ο Αρίστος ήταν ένας γατούλης μόλις 10 μηνών που αγαπούσε τους ανθρώπους…

Ο δράστης, ίσως να ήταν παιδί πιθανολογεί η Έλσα Αλεξίου η κηδεμόνας του γάτου που τον είχε ονοματίσει Αρίστο, αλλά όπως μας είπε δεν έχει κανένα άλλο στοιχείο. Η ίδια ενημερώθηκε από άλλα μέλη της οικογένειας της για την δολοφονία του ζώου της. Ο δολοφόνος για να πνίξει το γατί χρησιμοποίησε το σχοινί από το παιδικό παιχνίδι «σχοινάκι», και όπως θα δείτε και στις φωτογραφίες φαίνονται οι ξύλινες χειρολαβές στο τελείωμα του.

Ο ολόλευκος Αρίστος ήταν μόλις 10 μηνών και η Έλσα Αλεξίου εξήγησε συντετριμμένη στο zoosos.gr πως τον είχε υιοθετήσει, αφού ήταν αδεσποτάκι από τότε που ήταν μωρό. «Ήταν ένα πολύ φιλικό και ήρεμο πλάσμα που έβλεπε άνθρωπο και έτρεχε για να χαϊδευτεί για να πάρει χάδια. Δεν το χωράει το μυαλό μου αυτό που συνέβη. Ποιος διεστραμμένος βασάνισε αυτό το πλάσμα που δεν φταίει σε τίποτα και δεν ενοχλούσε κανέναν;» αναρωτήθηκε.

Σύμφωνα με την κα Αλεξίου στον οικισμό του Πόρτο Ύδρα, που φυλάσσεται από ιδιωτική εταιρία φύλαξης και είναι περιφραγμένος, διαμένουν 250 οικογένειες και η ίδια έχει σπίτι εκεί εδώ και 25 χρόνια. Παλιότερα είχαν βρει ζώα νεκρά εντός του οικισμού από φόλες, εντούτοις άλλα περιστατικά κακοποίησης ζώων δεν είχαν μέχρι τώρα.

Η κα Αλεξίου μας εξήγησε ότι μαζί με την οικογένεια της έχει συγκεντρώσει ένα χρηματικό ποσό για την επικήρυξη του δράστη αλλά και γείτονες προσφέρθηκαν να δώσουν και εκείνοι χρήματα ώστε αν για κάποιον που ξέρει τον δολοφόνο και κίνητρο του είναι το κέρδος τουλάχιστον έτσι να μιλήσει.

Η κηδεμόνας του Αρίστου μας εξήγησε ότι το έγκλημα πιθανότατα συνέβη το βράδυ της Κυριακής (21/8) αφού το ζώο η γειτόνισσα τους το βρήκε στο δέντρο σε κατάσταση νεκρικής ακαμψίας το πρωί της περασμένης Δευτέρας.

«Πολλοί με κατέκριναν που επικηρύξαμε τον δράστη εντούτοις ο πρόεδρος του οικισμού και πολλοί γείτονες μας συμπαραστέκονται και από αύριο θα μοιραστεί ανακοίνωση για το έγκλημα αυτό πόρτα – πόρτα σε όλα τα σπίτια. Με συγκινεί η κατανόηση που δείχνουν καθώς μέχρι τώρα κανείς δεν έδειχνε κανέναν ενδιαφέρον για τις προσπάθειες τις οποίες κάνουμε για σίτιση και στείρωση των αδέσποτων ζώων του οικισμού» μας εξήγησε.

Το πτώμα του γάτου οι δικοί του άνθρωποι το έθαψαν και αύριο η κα Αλεξίου αναμένεται να καταθέσει καταγγελία κατ’ αγνώστου και στο αρμόδιο Αστυνομικό Τμήμα.

 

 

ΠΗΓΗ