Κατέληξαν τελικά σε συμφωνία το υπουργείο Πολιτισμού και η Περιφέρεια Πελοποννήσου για την ανάδειξη του ευρύτερου χώρου του Ακληπιείου της Επιδαύρου σε αρχαιολογικό και περιβαλλοντικό Πάρκο.
Με το προτεινόμενο πρόγραμμα προβλέπεται η δημιουργία στοχευμένων διαδρομών στο τοπίο και στον εκτεταμένο αρχαιολογικό χώρο, η δημιουργία Κήπου θεραπευτικών φυτών της περιοχής, καθώς και η ανάπλαση του ευρύτερου χώρου.
Στόχος της συνεργασίας είναι η πραγματοποίηση όλων των απαραίτητων εργασιών και ενεργειών που θα συμβάλουν τόσο στην προστασία του αρχαιολογικού χώρου Ασκληπιείου όσο και στην ανάδειξη της ανεκτίμητης πολιτισμικής αξίας του.
Η Επίδαυρος, πρώτη ήδη σε επισκεψιμότητα μετά την Ακρόπολη, αποτελεί ένα πολύ ισχυρό Brandname, το οποίο θα ενισχυθεί με το πρόγραμμα του προτεινόμενου Περιβαλλοντικού και Αρχαιολογικού Πάρκου καθιστώντας την έναν από τους βασικούς πυλώνες τουριστικής ανάπτυξης της Χώρας σε ότι αφορά τον ιατρικό και περιπατητικό τουρισμό.
Το Ασκληπιείο της Επιδαύρου αποτελεί το σπουδαιότερο θεραπευτήριο του αρχαίου κόσμου μέσα σε ένα μοναδικό και αλώβητο φυσικό περιβάλλον. Μέσα από τις εγκαταστάσεις του μπορεί κανείς να πραγματοποιήσει ένα συναρπαστικό ταξίδι στην ιστορία της υγείας, από την 3η π.Χ. χιλιετία χωρίς διακοπή μέχρι το πέρασμα στο Χριστιανισμό. Η Επίδαυρος αναγνωρίσθηκε από τον 5ο π.Χ. αιώνα ως το κεντρικό ιερό του θεού της Υγείας και διέδωσε σε όλη τη Μεσόγειο την ιατρική ιδρύοντας περί τα 170 θυγατρικά ιερά.