ΑυτοδιοίκησηΑρχείο

Γιατί έδιωξε Μπακέτο και Τζαρίμα ο Κωστούρος

Παρελθόν για τη δημοτική παράταξη του δημάρχου Ναυπλίου Δημήτρη Κωστούρου, αποτελούν από το απόγευμα της Πέμπτης, ο Ανδριανός Δήμας (Μπακέτος) και ο Γιάννης Τζαρίμας. Είχε προηγηθεί και η απόλυση τις προηγούμενες ημέρες της διευθύντριας της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης Αποχέτευσης Άννας Μαντά, κάτι που δείχνει ότι ο δήμαρχος αποφάσισε να κάνει σημαντικές ρήξεις.
 
Οι ρήξεις του δημάρχου Ναυπλιέων μάλιστα φαίνεται ότι θα συνεχιστούν, και σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται μόνο για την αρχή.
 
Το επόμενο διάστημα αναμένεται να υπάρξουν σημαντικές αποφάσεις του κ. Δημήτρη Κωστούρου, σε τομείς του δήμου που θεωρεί ότι χρειάζονται εξυγίανση, με πρώτο τομέα τη Λαϊκή Αγορά.
 
Η απόφαση για τις δύο διαγραφές φαίνεται ότι κυοφορούσε πολύ καιρό στο μυαλό του κ. Κωστούρου, όμως η αφορμή δόθηκε αυτές τις ημέρες, μετά από ενέργειες των δύο συμβούλων που δεν συμβαδίζουν με την παράταξη. Αυτό φάνηκε και από την μεγάλη πλειοψηφία των μελών του συνδυασμού, που συμφώνησε με τη διαγραφή, χωρίς να υπολογίσει τους 2.187 σταυρούς του Μπακέτου και την πρώτη θέση που κατέλαβε στις πρόσφατες Δημοτικές εκλογές με το συνδυασμό “Ναύπλιο Επόμενη Μέρα”, ούτε τους 1605 σταρούς του Γιάννη Τζαρίμα. Και οι δύο αυτοί σύμβουλοι προέρχονται από τον πρώην δήμο Μιδέας, κάτι που φάνηκε ότι δεν “φρενάρισε” τον Κωστούρο στην απόφασή του.
 
 Πολιτικά πρέπει να σημειωθεί ότι και τόσο ο Ανδριανός Δήμας (Μπακέτος), όσο και ο Γιάννης Τζαρίμας ανήκουν στη Νέα Δημοκρατία, ο πρώτος μάλιστα φέρεται να έχει την εύνοια του Κυριάκου Μητσοτάκη, όμως οι λόγοι της διαγραφής τους δεν φαίνεται να έχουν καμία σχέση με αυτό.
 
Να σημειωθεί ότι και οι δύο σύμβουλοι, προέρχονται από τη δημοτική παράταξη του πρώην δημάρχου Ναυπλίου Παναγιώτη Αναγνωσταρά.