ΑυτοδιοίκησηΑρχείο

Στην αντεπίθεση περνούν Μπακέτος και Τζαρίμας

Απαντήσεις στα όσα καταμαρτυρούνται από την παράταξη «Ναύπλιο, Επόμενη Μέρα», στον απόηχο της διαγραφής τους, δίνουν ο Ανδριανός Δήμας (Μπακέτος) και ο Γιάννης Τζαρίμας.

Όπως αναφέρει ο Ανδριανός Δήμας:
« Για πρώτη φορά αισθάνομαι την ανάγκη να απαντήσω δημόσια σε όσα συκοφαντικά αναφέρθηκαν για το πρόσωπό μου από τον δήμαρχο Δ. Κωστούρο. Έπειτα από 25 συναπτά έτη ασχολούμενος με τα κοινά είναι γνωστό τοις πάσι πως πάντοτε βρισκόμουν στο πλευρό των συμπολιτών μου δίχως ποτέ να αλλάξει η οικονομική μου κατάσταση. Στην τοπική αυτοδιοίκηση επί 25 χρόνια “δίνω” και σαν αντάλλαγμα παίρνω την αγάπη και την εμπιστοσύνη του κόσμου.

Όμως ποτέ δεν υπονόμευσα την υπόληψη κανενός. Και αυτό το γνωρίζουν οι χιλιάδες συνδημότες μας με τους οποίους συνδιαλέγομαι καθημερινώς. Δυστυχώς δεν είμαι σε θέση να γνωρίζω αν τα κίνητρα που ώθησαν τον κ. Κωστούρο σε αυτή την άδικη απόφαση, οφείλονται σε πολιτικές σκοπιμότητες, κρυφές ατζέντες ή απλώς στη διττή του προσωπικότητα την οποία μου παρουσιάσε την επόμενη ημέρα της εκλογής του. Δεν μπορώ όμως να επιτρέψω στον κ. Κωστούρο να βλάπτει την τιμή και την υπόληψή μου. Όταν λοιπόν ο κ. Κωστούρος με κατηγορεί για διασπορά φημών και διαρροών οι οποίες στόχο έχουν να βλάψουν το κύρος του, οφείλει να είναι πιο αναλυτικός. Καλώ λοιπόν δημόσια τον δήμαρχο κ. Κωστούρο να κατονομάσει τις φήμες και τις διαρροές που τάχα διέδιδα εγώ. Να πει αναλυτικά τι συζητήθηκε μπροστά σε όλους τους δημοτικούς συμβούλους της παράταξής και να μην υπεκφεύγει εκ του πονηρού αφήνωντας ασάφειες να αιωρούνται. Ειδάλλως αν δεν το πράξει ο κ. Κωστούρος είμαι αναγκασμένος να παρέμβω ξανά και να ενημερώσω εγώ ο ίδιος δημόσια τους συνδημότες μας τι ακριβώς ειπώθηκε στην περιβόητη συνεδρίαση της δημοτικής παράταξης Επόμενη Μέρα.

Σε όσα συκοφαντικά αναφέρονται στην ανακοίνωση του κ. Κωστούρου, την απάντηση τη δίνουν οι χιλιάδες συμπολίτες μας που με τίμησαν και με τιμούν με την ψήφο τους όλα αυτά τα χρόνια. Γι αυτό το λόγω οφείλω μια τεράστια συγγνώμη, στους 2.187 συνδημότες μας που με εξέλεξαν πρώτο δημοτικό σύμβουλο στο Δήμο Ναυπλιέων στις εκλογές του 2014, αλλά και σε όλους τους φίλους και τους συμπολίτες μας που αυτή τη στιγμή βρίσκονται στο πλάι μου. Συγγνώμη που τους ώθησα να στηρίξουν το ψέμα και την αχαριστία. Τέλος θέλω να τους ενημερώσω ότι συνεχίζω να τιμώ την εμπιστοσύνη που μου έδειξαν και ως ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος θα βρίσκομαι στο πλευρό τους όπως τόσα χρόνια σε ότι με χρειαστούν ».

Η απάντηση Τζαρίμα:
« Το τελευταίο κάστρο του απελπισμένου είναι η λασπολογία. Έτσι ο κ. Κωστούρος προτίμησε να ρίξει λάσπη εκ του ασφαλούς και να παίξει με τη νοημοσύνη των συμπολιτών μας, παρά να αντιμετωπίσει την αλήθεια κατάματα. Πράγμα που κάνουν οι δειλοί. Και επειδή σε θέματα ηθικής δεν σηκώνω μύγα στο σπαθί μου, αν έχει θάρρος και θέλει διαφάνεια ο κ. Κωστούρος να βγει ανοιχτά στον κόσμο και να αναφέρει ποιες είναι οι συκοφαντίες, οι φήμες και οι διαρροές που οδήγησαν στη διαγραφη μου. Ποια είναι τα θέματα που δεν τέθηκαν σε συλλογικό επίπεδο και δεν τα αντέχει το φως της ημέρας.  Αλλά τι περιμένει κανείς από έναν άνθρωπο που ξεχνάει σε ποιους οφείλει τη θέση που βρίσκεται τώρα. “Ουδείς ασφαλέστερος εχθρός εκ του ευεργετηθέντος αχαρίστου”.

Ευτυχώς οι πολίτες του τόπου μας δεν ξεχνάνε. Τους ευχαριστώ μέσα από την ψυχή μου που με εξέλεξαν δεύτερο δημοτικό σύμβουλο στο. Δήμο Ναυπλιέων. Και ζητώ συγγνώμη από τους 1.605 ψηφοφόρους μου για το τραγικό λάθος μου να εμπιστευτώ πολιτικά και ηθικά τον Δημήτρη Κωστούρο. Και επειδή ανέφερα ένα ρητό των αρχαίων ημών προγόνων, να θυμίσω στον ξεχασιάρη κ. Κωστούρο και ένα πιο σύγχρονο ρητό που λέει ο σοφός λαός μας. “Ο ψεύτης και ο κλέφτης τον πρώτο χρόνο χαίρονται” ».