ΚοινωνίαΑρχείο

Δεύτερη ευκαιρία για μάθηση στην Ερμιονίδα

Με απόφαση του Υπουργείου Πιαδείας, από τη Γενική Γραμματεία Δια Βίου Μάθησης και Νέα Γενιάς από 25/7/2016 και με αριθ. Πρωτ. Κ1/122445, δίνεται η δυνατότητα νέων εγγραφών στον Α’ κύκλο μάθησης του Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας Κρανιδίου, άρα επαναλειτουργεί το σχολείο και δίνει τη δυνατότητα στους ενήλικες μαθητές κατοίκους της Ερμιονίδας να ολοκληρώσουν την υποχρεωτική τους εκπαίδευση για να αποκτήσουν ένα σημαντικό εφόδιο για τη ζωή τους. Και πρέπει να γνωρίζουν ότι αυτή η δεύτερη ευκαιρία δε θα είναι μόνιμη. Το ΣΔΕ στο Κρανίδι θα λειτουργήσει όσο θα καλύπτει μία πραγματική ανάγκη των πολιτών της Ερμιονίδας, όσο υπάρχει πραγματικό ενδιαφέρον μάθησης και παρακολούθησης. Άρα καλούνται οι ενδιαφερόμενοι να ενταχθούν στο σχολείο, καθώς είναι μία μεγάλη και από τις τελευταίες ευκαιρίες να ολοκληρώουν τις Γυμνασικαές σπουδές.

Η επιτυχία της επαναλειτουργίας οφείλεται στην ενεργοποίηση της τοπικής κοινωνίας, ενώ ρόλο και οι πρωτοβουλίες του δημάρχου Δ. Σφυρή και του Δημοτικού Συμβουλίου, καθώς και του Προέδρου της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας του Δήμου Ερμιονίδας, Ι. Δημαράκη.

Η νεά σχολική χρονιά ξεκίνησε, και το ΣΔΕ Κρανιδίου σας περιμένει να ενταχθείτε στην σχολική κοινότητα και να αποκτήσετε το Απολυτήριο Γυμνασίου. Είναι μία μεγάλη δεύτερη και από τις τελευταίες ευκαιρίες για όλους εσάς που δεν έχετε ολοκληρώσει τις Γυμνασιακές σας σπουδές. Το ΣΔΕ – Παράρτημα Κρανιδίου λειτουργεί στο Γυμνάσιο Κρανιδίου σε δύο κύκλους μάθησης με απογευματινό ωράριο λειτουργίας και παρέχει ισάξιο απολυτήριο Γυμνασίου.

Ο απόφοιτος με την ολοκλήρωση των δύο κύκλων μάθησης:
– Εξασφαλίζει τα επαγγελματικά δικαιώματα που απορρέουν από την υποχρεωτική εκπαίδευση
– Μπορεί να συνεχίσει τις σπουδές του σε Γενικά και Επαγγελματικά Λύκεια και Τεχνικές Σχολές.
– Να αναβαθμίσει τη θέση του στην αγορά εργασίας.

ΕΓΓΡΑΦΕΣ – ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
1) Γυμνάσιο Κρανιδίου Τηλέφωνο επικοινωνίας : 2754021479
2) Κ. Τάσο Λάμπρου Τηλέφωνο Επικοινωνίας : 6971566617

Κατά το μήνα Σεπτέμβριο θα υπάρχει παρουσία κάθε Τρίτη από 7 μμ – 9 μμ. και κάθε Πέμπτη από 5:30-7:30 μ.μ. στο Γυμνάσιο Κρανιδίου για εγγραφές και για ενημέρωση.