ΠολιτικήΑρχείο

Βουλευτικό κυνήγι εντυπώσεων για την πλημμύρα του Άργους

Η πρόσφατη πλημμύρα του Άργους δεν άφησε ασυγκίνητους τους τοπικούς άρχοντες και τους βουλευτές του νομού, που ως συνήθως εκ των υστέρων και χωρίς να έχει παρθεί κάποιο ουσιαστικό μέτρο προστασίας για τους πολίτες, βγαίνουν και το παίζουν τιμητές και προστάτες των παθόντων. 

Και αν έχουν ευθύνες οι εκάστοτε δημοτικές αρχές που έχουν αφήσει το Άργος έρμαιο στις ορέξεις της φύσης, άλλες τόσες ευθύνες έχουν και οι εκπρόσωποι της πολιτείας που φρόντισαν να πετσοκόψουν στο ελάχιστο την χρηματοδότηση των δήμων, που πλέον δεν μπορούν να καλύψουν ούτε τις βασικές τους ανάγκες.

Τα είπε με Ρούσση ο Γκιόλας:

Ο κυβερνητικός βουλευτής Γιάννης Γκιόλας, αν και δεν έχει προς το παρόν κάνει κάποια παρέμβαση ώστε να αυξηθεί η χρηματοδότηση προς στους Δήμους, φρόντισε να έχει συνάντηση με τον  διοικητή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Άργους Χρήστο Ρούσση από τον οποίο ενημερώθηκε για την έκταση των προβλημάτων και περιστατικών που αντιμετώπισαν από την έντονη βροχόπτωση που σημειώθηκε το βράδυ του Σαββάτου στην πόλη του Άργους.

Όπως τόνισε ο διοικητής κ. Ρούσσης ακόμη και σήμερα η υπηρεσία του αντιμετώπισε κάποια τελευταία περιστατικά (κυρίως πτώσεις δέντρων) και μέσα στις επόμενες μέρες θα υπάρξει πλήρης καταγραφή των συμβάντων όπου επενέβη η ΠΥ, όπως απεγκλωβισμοί ατόμων και άντληση υδάτων από καταστήματα η και οικίες.

Αποζημιώσεις τώρα ζητά ο Ανδριανός, χωρίς να έχουν πληρωθεί του 2013:

Αντίστοιχα ο Γιάννης Ανδριανός, κατά την προσφιλή του τακτική, έστειλε ερώτηση στη Βουλή όπου ζητά το ανέφικτο για τα Ελληνικά δεδομένα, δηλαδή να αποζημιωθούν χωρίς καθυστέρηση οι πληγέντες από την πλημμύρα στο Άργος και να ανασταλεί η εξυπηρέτηση υποχρεώσεών τους σε εφορίες, τράπεζες και ασφαλιστικά ταμεία (εδώ γελάμε!!!). 

Παράλληλα απαιτεί να καταβληθούν άμεσα οι αποζημιώσεις για τις πλημμύρες του 2013, οι οποίες εννοείται πως δεν έχουν καταβληθεί ακόμα… 

Τέλος ζητά να εκπονηθούν οι απαιτούμενες μελέτες για την υλοποίηση αντιπλημμυρικών έργων στην πόλη του Άργους.

Να σημειωθεί ότι το βράδυ του Σαββάτου (10/9) οι Γκιόλας, Μανιάτης και Ανδριανός συμμετείχαν και στην έκτακτη σύσκεψη που συγκάλεσε ο δήμαρχος Άργους Δημήτρης Καμπόσος για την αντιμετώπιση της κατάστασης.