ΕυρώπηΑρχείο

Ενός λεπτού σιγή για τα θύματα του σεισμού στην Ιταλία στο Στρασβούργο

Ο Πρόεδρος του ΕΚ, Μάρτιν Σουλτς, άνοιξε τη συνεδρίαση της ολομέλειας στο Στρασβούργο με την τήρηση ενός λεπτού σιγής για τα θύματα του ισχυρού σεισμού στην κεντρική Ιταλία στις 24 Αυγούστου, από τον οποίο σκοτώθηκαν σχεδόν 300 άτομα, 3.000 έμειναν άστεγοι, ενώ προκλήθηκαν ζημιές σε περισσότερα από 70 χωριά και σε ορισμένες περιπτώσεις καταστράφηκαν ολόκληρες κοινότητες.
 
Αναφερόμενος στις φρικιαστικές εικόνες από τις περιοχές των Amatrice, Accumoli και Pescara del Tronto, ο κ. Σουλτς ευχαρίστησε τις ιταλικές υπηρεσίες πολιτικής προστασίας, την πυροσβεστική, το ιατρικό προσωπικό, τις τοπικές αρχές και τους εθελοντές οι οποίοι κατέβαλαν κάθε προσπάθεια για να σώσουν ζωές, να παράσχουν προστασία και να εξασφαλίσουν την παροχή πρωτοβάθμιας φροντίδας.
 
Τα σπίτια, τα κτήρια και οι εκκλησίες μπορούν και θα ανοικοδομηθούν, αλλά το κενό που άφησαν πίσω τους οι νεκροί δεν μπορεί να καλυφθεί, αναγνώρισε ο Πρόεδρος του ΕΚ, μεταφέροντας την αλληλεγγύη του Κοινοβουλίου προς τις οικογένειες και τους φίλους των θυμάτων.