ΠολιτισμόςΑρχείο

Το «Διάζωμα» συνεδριάζει στα αρχαία θέατρα της Αργολίδας

Στην εκδήλωση που διοργανώθηκε στο Αρχαίο Θέατρο Άργους, στα πλαίσια της 9ης γενικής συνέλευσης του συλλόγου «Διάζωμα» παραβρέθηκε ο βουλευτής Αργολίδας του ΣΥΡΙΖΑ  Γιάννης Γκιόλας ο οποίος στο χαιρετισμό του μίλησε για το σημαντικό έργο που επιτελεί ο σύλλογος στον τομέα της προστασίας και ανάδειξης των αρχαίων θεάτρων και των πολιτιστικών θησαυρών μας γενικότερα.

Ο σύλλογος προσδωκά σε ένα δημιουργικό τριήμερο σε Άργος, Ναύπλιο και Επίδαυρο, το οποίο ολοκληρώνεται αύριο Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου.

Συγκεκριμένα  ο κ. Γκιόλας στο χαιρετισμό τόνισε τα εξής:

Aγαπητοί φίλοι

Σας καλωσορίζω εδώ , στο αρχαίο θέατρο Άργους  , στην αρχαιότερη κατοικούμενη πόλη  της Ευρώπης,  στη φιλόξενη Αργολίδα.

Είναι  ξεχωριστή τιμή για το νομό μας  να φιλοξενεί τη γενική συνέλευση και τις παράλληλες εκδηλώσεις  του «Διαζώματος», ενός  φορέα που εδώ και χρόνια  ασκεί σημαντική παρέμβαση  στα πολιτιστικά πράγματα του τόπου  μας.

Η προσπάθεια του Σταύρου Μπένου και των συνεργατών του στο Δ.Σ, και όλων των στελεχών του «Διαζώματος», για την ανάδειξη των αρχαίων  θεάτρων και γενικά της πολιτιστικής μας κληρονομιάς, είναι πολύ μεγάλη  και καταξιωμένη στη συνείδηση των πολιτών.

Ζούμε σε ένα νομό προικισμένο από τη φύση και με μνημεία μοναδικά, για τα οποία συρρέουν χιλιάδες επισκέπτες απ όλο τον κόσμο. Η περαιτέρω ανάδειξη και προστασία αυτών των πολιτιστικών μας θησαυρών , τόσο από την Πολιτεία με τα θεσμοθετημένα της όργανα όσο και από φορείς όπως το «Διάζωμα» θα συμβάλλουν στην μεγαλύτερη προβολή της Αργολίδας με ότι αυτό συνεπάγεται για την ανάπτυξη του τόπου μας.

Θέλω λοιπόν να συγχαρώ θερμά  τους ανθρώπους του «Διαζώματος» για ότι έχουν κάνει μέχρι σήμερα -και είναι πολλά αυτά- και να ευχηθώ με την ίδια δύναμη, επιμονή και με τη στήριξη όλων μας, να συνεχίσουν το  έργο τους.

Σας καλωσορίζω στον τόπο μας, εύχομαι καλή διαμονή και ευόδωση των εργασιών σας.