ΡεπορτάζΑρχείο

Κάγκουρες ξηλώνουν τώρα και πινακίδες

Εξαφανισμένη είναι από τη θέση της τον τελευταίο καιρό, η πινακίδα απαγόρευσης της στάθμευσης στην Πλαπούτα, στο Παλιό Ναύπλιο.

Η πινακίδα πρέπει να ξηλώθηκε νύχτα, αφού κανείς από τους περίοικους που βρίσκονται στα μαγαζιά τους όλη την ημέρα, δεν αντιλήφθηκε τίποτα.

Ο στόχος προφανής: το ευκολότερο παρκάρισμα στον συγκεκριμένο δρόμο, που συνήθως μέχρι πρότινος έπεφταν βροχή οι κλήσεις της τροχαίας σε όσους παρανομούσαν.

 

 

Φωτογραφία αρχείου, από τη google, όταν η πινακίδα βρισκόταν στη θέση της. Βέβαια και τότε οι οδηγοί των αυτοκινήτων την αγνοούσαν και έκλειναν την Πλαπούτα, φράζοντας ταυτόχρονα για τους πεζούς την δίοδο και το μικρό δρομάκι Μουτζουρίδου. Τώρα που αφαιρέθηκε η πινακίδα δεν κινδυνεύουν με κλήσεις από την Τροχαία!

 

 

 

Η πινακίδα βρισκόταν στη γωνία της Πλαπούτα με την Μουτζουρίδου και απαγόρευε τη στάθμευση στο υπόλοιπο τμήμα του δρόμου, μέχρι τα δικαστήρια, αλλά επεσήμαινε κατά κάποιον τρόπο στους οδηγούς και να μην κλείνουν και το στενό δρομάκι, ώστε να μπορεί να περνάει ο κόσμος, μιας και όσα αυτοκίνητα στάθμευαν εκεί, έφραζαν το δρόμο σε όλο το πλάτος του. Αποτέλεσμα ήταν να μην μπορεί να περάσει ένας ηλικιωμένος με το μπαστούνι του, ή μια μητέρα με το καρότσι, ή και ένας ανάπηρος με αμαξίδιο.

 

Πού πήγε όμως η πινακίδα που ξηλώθηκε; Φίλος του anagnostis.org την εντόπισε κρυμμένη σε μια μικρή στοά παραδίπλα στο στενό της Μουτζουρίδου. Αυτός που την ξήλωσε φοβήθηκε να την πάρει από εκεί και φαίνεται ότι προτίμησε να την κρύψει.

Ήξερε προφανώς τις αυστηρές ποινές. Σημειώνεται ότι για την καταστροφή και αλλοίωση πινακίδων σήμανσης, σηματοδοτών ή  διαγραμμίσεων η ποινή είναι 2.000,00 ευρώ και ποινή φυλάκισης έως 12 μήνες. (άρθρο 10 παράγραφος 8 του Κ.Ο.Κ.). Για εγκατάσταση πινακίδας, αφίσας κ.λπ. με δυσμενή επίδραση στην ασφάλεια της κυκλοφορίας, η ποινή είναι ομοίως 2.000,00 ευρώ και ποινή φυλάκισης έως 12 μήνες. (άρθρο 10 παράγραφος 9 του Κ.Ο.Κ.)  Για παράνομη ανάρτηση ή επικόλληση διαφημιστικών πινακίδων, το επιβαλλόμενο πρόστιμο ανέρχεται από 1.500,00 ευρώ και έως 10.000 ευρώ εάν γίνει χρήση ανεξίτηλων ουσιών. (άρθρο 11 παράγραφος 9 του ΚΟΚ.

Αλλά ποιός νοιάζεται να ανακαλύψει τον κάγκουρα που αφαίρεσε την πινακίδα και να επιβάλει πρόστιμο;

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Γερμανός κάγκουρας κάνει δικό του το πεζοδρόμιο στο Ναύπλιο