ΠολιτικήΑρχείο

Ποιός θα «σώσει» πρώτος το ΙΚΑ Κρανιδίου;

Την ακύρωση της απόφασης της Διοίκησης του ΙΚΑ που αφορά στο κλείσιμο του ΙΚΑ Κρανιδίου, ζητά ο Γιάννης Μανιάτης από τον αρμόδιο Υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, κ. Γ. Κατρούγκαλο, υπενθυμίζοντας ότι το 2012 που υπήρχαν αντίστοιχες σκέψεις υπηρεσιακών παραγόντων, μετά από έντονη και τεκμηριωμένη παρέμβαση και του ίδιου προς τη Διοίκηση του ΙΚΑ,  αποτράπηκε σχετική διαδικασία που θα είχε ως αποτέλεσμα την ταλαιπωρία των πολιτών και των επιχειρήσεων της περιοχής.

Ανάλογη ερώτηση έχει προηγηθεί και από τον Γιάννη Ανδριανό προ δύο ημερών, που έδειξε πιο γρήγορα αντανακλαστικά κερδίζοντας χρονικά την κούρσα των εντυπώσεων σε αυτό τον άτυπο ανταγωνισμό μεταξύ τους.

Όπως αναφέρεται στο κείμενο της ερώτησης Μανιάτη:
«Κύριε Υπουργέ,

με πρόσφατη απόφαση το Υποκατάστημα του ΙΚΑ στο Κρανίδι από 17 Οκτωβρίου 2016 μετατρέπεται σε γραφείο κοινωνικής ασφάλισης, με αποτέλεσμα οι πολίτες του Δήμου Ερμιονίδας να υποχρεώνονται για οποιαδήποτε συναλλαγή τους να μεταβούν στην πόλη του Ναυπλίου, δηλαδή διανύοντας ακόμα και 80 χλμ. σε επαρχιακό και δημοτικό δίκτυο (!).

Σημειώνεται ότι σε αντίστοιχες σκέψεις υπηρεσιακών παραγόντων το 2012, μετά από έντονη και τεκμηριωμένη παρέμβασή μας  στη Διοίκηση του ΙΚΑ, αποτρέψαμε σχετική διαδικασία.

Η υποβάθμιση των παρεχόμενων δημόσιων υπηρεσιών απέναντι στους ασφαλισμένους, τους συνταξιούχους, τους επαγγελματίες και τις επιχειρήσεις της περιοχής της Ερμιονίδας συνεχίζεται.  Η υγιής οικονομική ανάπτυξη των τελευταίων χρόνων της περιοχής στην οποία έχει συμβάλει ο ιδιωτικός τομέας και οι τοπικές αρχές δεν συνάδουν με ένα κράτος που με τις τελευταίες αποφάσεις του για κλείσιμο τοπικών δημόσιων υπηρεσιών παίζει το ρόλο του ανασχετικού παράγοντα.

Κατόπιν των ανωτέρω, ερωτάται ο κ. Υπουργός:

Σε ποιες ενέργειες θα προβείτε, για την άμεση ακύρωση της απόφασης για το ΙΚΑ Κρανιδίου που τα μόνα αποτελέσματα που θα φέρει είναι η ταλαιπωρία των πολιτών της περιοχής;»