ΠολιτισμόςΑρχείο

Η Νέα Τίρυνθα από drone! (Vid)

Η Νέα Τίρυνθα είναι ένα χωριό που απέχει 5 χιλιόμετρα από το Ναύπλιο. Το αρχικό όνομα του χωριού ήταν «Κοφίνι» και η μετονομασία του σε Νέα Τίρυνθα έγινε το 1953. Οι κάτοικοι της Νέας Τίρυνθας ασχολούνται κυρίως με τη γεωργία και την καλλιέργεια εσπεριδοειδών, βερίκοκων και κηπευτικών.

Ο εορτασμός της Τιμίας Ζώνης (εκκλησία στο κέντρο του χωριού) είναι στις 30-31 Αυγούστου, όπου και πραγματοποιείται ένα από τα μεγαλύτερα πανηγύρια του Αργολικού κάμπου. Επίσης, στις 20-21 Νοεμβρίου γιορτάζει η παλιά εκκλησία της Παναγίας της Πορτοκαλούσας με το ωραίο μαρμάρινο καμπαναριό που έχει κατασκευαστεί το 1895.

Μεγάλου αρχαιολογικού ενδιαφέροντος είναι η Ακρόπολη της Τίρυνθας, λίγο έξω από το χωριό, η οποία αποτελεί και Μνημείo Παγκόσμιας κληρονομιάς της Unesco. Είναι κτισμένη σε πετρώδη λόφο πλάτους 100 και μήκους 300 περίπου μέτρων και με μέγιστο ύψος τα 26 μέτρα. Το όνομα της αναφέρεται στην Αρχαία Ελληνική μυθολογία. 

Ο επισκέπτης της Νέας Τίρυνθας από την κορυφή του Προφήτη Ηλία μπορεί να έχει πανοραμική εικόνα όλου του Αργολικού κάμπου.

Στο παρακάτω βίντεο ο Kostas Ko καταγράφει για πρώτη φορά μία εικόνα του χωριού από ψηλά…