ΆρθροΑρχείο

Θεσσαλονίκη μέρος 2ο

Καθώς η χώρα βουλιάζει στην κινούμενη άμμο του τρίτου μνημονίου και της χειρότερης κυβέρνησης όλων των εποχών, οποιοσδήποτε λογικά σκεπτόμενος Έλληνας, ανησυχεί σοβαρά για το μέλλον του και για το μέλλον όλων μας , για το μέλλον της χώρας. Κι ενώ η καθημερινότητα τον τροφοδοτεί διαρκώς με νέους λόγους ανησυχίας,  κι ενώ η τσέπη του αδειάζει ολο και πιο γρήγορα ,βλέπει τον Πρωθυπουργό του , τον κ. Τσίπρα, να μιλά στην ΔΕΘ και να τον διαβεβαιώνει ότι ήρθε η ανάπτυξη και όλα βαίνουν καλώς ! Τον ακούει να ψεύδεται ασύστολα  και ανερυθρίαστα ότι έχει λέει ανταποκριθεί σε όλες του τις υποσχέσεις,  όσες είχε δώσει πέρυσι από το ίδιο βήμα!  Και τις επόμενες ημέρες τον ακούει να συνεχίζει την ίδια τακτική! Το να κάνει ένας Πρωθυπουργός λάθος είναι  πιθανό και ανθρώπινο, το να αρνείται όμως να δεί οποιοδήποτε λάθος,και να βαφτίζει το άσπρο μαύρο ,ιδιαίτερα στην κρίσιμη σημερινή συγκυρία, δεν  είναι  μόνο απογοητευτικό  αλλά και επικίνδυνο….

Σ΄ αυτό το τοπίο , η παρουσία του Κυριάκου Μητσοτάκη  στην ΔΕΘ  έκανε τη διαφορά. Μια παρουσία που είχε ξεκινήσει από΄την πολύ επιτυχημένη τηλεοπτική του συνέντευξη, κλιμακώθηκε με πολλές εκδηλώσεις του κόμματος στην Β. Ελλάδα και κορυφώθηκε με την ομιλία του στην ΔΕΘ. Σοβαρός και μετρημένος, υπεύθυνος και διαβασμένος, έμεινε πιστός στις βασικές του θέσεις : αποδραματοποίηση της πολιτικής, ειλικρίνεια προς τους πολίτες , όραμα και σχέδιο για την έξοδο της χωρας από τα μνημόνια.

Δεν αναλώθηκε σε αντιπολιτευτικές κορώνες και θεατρινισμούς, δεν σκηνοθέτησε αέναα χειροκροτήματα και ιαχές, δεν επικεντρώθηκε στα πρωθυπουργικά ψέμματα, παρά μόνο όσο ήταν απαράιτητο να αναφερθούν, εστιάστηκε στις δικές του προτάσεις. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έδειξε ότι αφουγκράζεται την κοινωνία, ότι παίρνει τα μηνύματα που εκπέμπουν οι πολίτες , αντιλαμβάνεται  ποια είναι τα πιο σημαντικά τους προβλήματα , δεν πετάει στα σύννεφα  ούτε παριστάνει τον Μεσσία. Είναι ο πολιτικός του 21ου αιώνα.

Βασικό μήνυμα της ομιλίας του ήταν ότι για να σπάσει ο φαύλος κύκλος  της στασιμοχρεωκοπίας όπου βρίσκεται η χώρα, χρειάζεται τον συνδυασμό ενός επενδυτικού σοκ  100 δις ευρω ,με μία φορολογική ανακούφιση των Ελλήνων, από τον ΕΝΦΙΑ και τον ΦΠΑ μέχρι τον φόρο των επιχειρήσεων.

Αναφέρθηκε σε όλα τα  θεματα ,από την Παιδεία και το προσφυγικό, τους αγρότες  , τους παιδικούς σταθμούς  και την ανεργία, μέχρι τους επιχειρηματίες  που πρέπει να επενδύσουν στη χώρα,  και την χρήση του πλαστικού χρήματος  ώστε να περιοριστεί η μαυρη οικονομία . Χωρίς να χαιδέψει αυτιά, όλα με θέσεις κοστολογημένες  και σαφείς.Αυτή του και μόνο η στάση , αποτέλεσε το δευτερο  βασικό μηνυμα .

Το τρίτο βασικό μήνυμα ήταν η ανάγκη ανανέωσης της ΝΔ σε στελεχιακό δυναμικό και το άνοιγμά της στην κοινωνία , με όπλα την αξιολόγηση και την  αξιοκρατία. Το μήνυμα αυτό του εκσυγχρονισμού της ΝΔ , σε δομή,  λειτουργία  , προτασεις και πρόσωπα , που ήταν στον πυρήνα της προεκλογικής εκστρατείας του Κυριάκου Μητσοτάκη , εχει μπει σε   τροχιά υλοποίησης ήδη απο το συνέδριο του κόμματος και την αλλαγή του καταστατικού που θέσπισε θητεία για τον Πρόεδρο και απαγόρευση του τραπεζικού  δανεισμού . Χθες έγινε άλλο ενα αποφαςιςτικο βήμα. Ανακοινώθηκε  απο τον Πρόεδρο η δημιουργια μητρώου στελεχών , όπου μπορεί να δηλώσουν το παρόν και πολίτες έξω απο τη ΝΔ. Ανακοινώθηκε επισης η δημιουργία Διεύθυνσης  Διαχείρισης και Ανάπτυξης Ανθρωπίνων Πόρων στο κόμμα, οπως ακριβώς σε όλες τις σύγχρονες εταιρείες.

Για την ΝΔ , η αξιολόγηση δεν είναι τιμωρία και η αριστεία δεν είναι ρετσινιά .Η πολιτική του αύριο δεν μπορεί να ασκείται με όρους του χθες.  Η ζωή τρέχει ,  οι κοινωνίες τρέχουν , τα προβλήματα  συσσωρεύονται , και η πολιτική της χειραψίας και των κουμπαριών  πρέπει να μπεί στην άκρη , γιατί  δεν μπορεί να τα λύσει πια, μιας και τα  δανεικά (των διορισμών) τελείωσαν. Το αίτημα της κοινωνίας για αλλαγή του πολιτικού σκηνικού  είναι κυρίαρχο σημερα και η κεντροδεξιά παράταξη θα πρωταγωνιστήσει σ´αυτό.
 
* Η Ελένη Παναγιωτοπούλου είναι Περιφερειακή Σύμβουλος Πελοποννήσου, Αναπληρώτρια Γραμματέας αυτοδιοίκησης της ΝΔ.
 
Διαβάστε Επίσης: Θεσσαλονίκη Μέρος 1ο. Προσφυγικό – Μεταναστευτικό