ΑυτοδιοίκησηΑρχείο

Ο Σκουπιδοπόλεμος του Ναυπλίου και τα 600.000€ που του γυρεύει το Άργος

Τα σκουπίδια είχαν την τιμητική τους στο χθεσινοβραδινό δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Ναυπλιέων με τον Δημήτρη Κωστούρο να ξεσκονίζει το ιστορικό της προγραμματικής σύμβασης των δύο δήμων, αναλύοντας τους λόγους για τους οποίους αποφασίστηκε η επανεξέταση των συμφωνηθέντων με το Άργος.

Το τοπικό σχέδιο αποκεντρωμένης διαχείρισης αποβλήτων ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία με τον δήμαρχο Ναυπλιέων να σημειώνει πως δεν έχει παρθεί καμία απόφαση για μη συνεργασία με το Δήμο Άργους-Μυκηνών και η προγραμματική σύμβαση δεν έχει υπογραφεί γιατί υπάρχουν ασάφειες.

Το συγκεκριμένο σχέδιο μεταξύ άλλων περιλαμβάνει την ανάπτυξη προγραμμάτων διαλογής στην πηγή, την ανάπτυξη δικτύου κινητών κέντρων συλλογής ανακυκλώσιμων υλικών (πράσινα σημεία), εκπαιδευτικά και ενημερωτικά προγράμματα ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης των πολιτών κ.α.

Ο Χρήστος Γραμματικόπουλος με τη σειρά του αποκάλυψε έγγραφο του Δήμου Άργους – Μυκηνών που ζητά από την κυβέρνηση τα 600.000 ευρώ που έχουν διατεθεί στο Ναύπλιο για την κοινή διαχείριση επισημαίνοντας τον κίνδυνο το Ναύπλιο να μείνει ξεκρέμαστο και να του επιβληθούν τσουχτερά πρόστιμα. Ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης έκανε λόγο για αδιαφορία από πλευράς Κωστούρου, ο οποίος «σαμπόταρε» την συμφωνία με το Άργος παρακάμπτοντας εντελώς το Δημοτικό Συμβούλιο από το οποίο είχε εντολή για κοινή διαχείριση του θέματος των σκουπιδιών με την γείτονα πόλη.

Υπέρ της τοπικής διαχείρισης και κατά της ΤΕΡΝΑ εκφράστηκαν οι Μπάμπης Αντωνιάδης, Δημοσθένης Δρούγκας και Γιώργος Πινάτσης.
 
Διαβάστε Επίσης: Πως σχεδιάζει να διαχειριστεί τα απόβλητα το Ναύπλιο