ΑυτοδιοίκησηΑρχείο

Μπέρδεψαν τα μπούτια τους οι Αρκάδες με τον Ανάβαλο! (Vid)

Για απίστευτο μπέρδεμα έκανε λόγο η Αντιπεριφερειάρχης Πελοποννήσου Ντίνα Νικολάκου αναφορικά με το έργο της μεταφοράς νερών από τον Ανάβαλο στο Δήμο Βόρειας Κυνουρίας, όπως αναφέρει η Δημοτική Ραδιοφωνία Τρίπολης.

Με αφορμή δηλώσεις και ευχαριστίες του Δημάρχου Βόρειας Κυνουρίας Τάκη Μαντά προς το Υπουργείο Υποδομών για τα 35 εκατομμύρια ευρώ για να γίνει το έργο της μεταφοράς η κα.Νικολάκου εξήγησε πως τα εν λόγω χρήματα που είναι στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων δεν αφορούν έργο στο Δήμο Βόρειας Κυνουρίας αλλά έργο που αφορά στην Αργολίδα και συγκεκριμένα στο Λυγουριό.

Το έργο για το Δήμο Βόρειας Κυνουρίας κοστολογείται αρχικά με 55 εκ ευρώ και βρίσκεται στο στάδιο της μελέτης από πλευράς υπηρεσιών Περιφέρειας Πελοποννήσου και όταν αυτή ολοκληρωθεί- κάτι που δεν είναι εύκολο- τότε θα αναζητηθούν και οι αντίστοιχοι πόροι είτε από το ΕΣΠΑ είτε από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων.

Η κα.Νικολάκου μίλησε και για το πρόγραμμα Δακοκτονίας, το οποίο δεν υλοποιήθηκε στο Δήμο Βόρειας Κυνουρίας και αυτό είχε ως αποτέλεσμα να καταστραφεί η ελαιοπαραγωγή και τόνισε πως η Περιφερειακή αρχή δεν φέρει καμία ευθύνη αφού το πρόγραμμα υλοποιείται από τις υπηρεσίες και υπάρχουν και αρμόδιοι υπάλληλοι. Επιπλέον τόνισε πως ακόμα και όταν οι διαγωνισμοί είναι άγονοι κάνουν ό,τι περνά από το χέρι τους για να γίνουν τα προγράμματα και οι ψεκασμοί και ζήτησε από τον κ.Μαντά, αν θεωρεί πως φέρει η περιφερειακή αρχή κάποια ευθύνη, να το συζητήσουν και να του εξηγήσουν πώς υλοποιούνται τα προγράμματα.

Αναλυτικά οι δηλώσεις της Ντίνας Νικολάκου: