ΚοινωνίαΑρχείο

Να αναβαθμιστεί το νοσοκομείο Ναυπλίου

Η Διοίκηση του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Ναυπλίου – Ερμιονίδος μετά την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ναυπλίου να κατατεθούν προτάσεις από φορείς για το μεγάλο πρόβλημα που πρόεκυψε για το Νοσοκομείο Ναυπλίου αποφάσισε τα εξής:

«Αρνούμεθα την συρρίκνωση και αποδυνάμωση και αλλαγή της φύσης και του προορισμού του Γενικού Νοσοκομείου Ναυπλίου, όπως προβλέπουν οι ρυθμίσεις του 2ου και 3ου μνημονίου.

Αρνούμεθα την τεχνική αντιπαράθεση και διαίρεση με τους πολίτες και την Εργατική Τάξη του Άργους.

Η μοίρα μας είναι κοινή και ο αγώνας επιβίωσης όλων μας ταυτίζεται.

Το Νοσοκομείο Ναυπλίου επιβάλλεται να αναβαθμιστεί, να εμπλουτιστεί σε κλίνες, επιστημονικό και παραϊατρικό προσωπικό, μηχανήματα και εργαστήρια, αφού καθ΄ όλες τις εποχές του έτους, πλην των μόνιμων κατοίκων της πόλης, δέχεται χιλιάδες ελλήνων και ξένων τουριστών.

Είναι απαραίτητο να μην λαμβάνουν υπόψη τους οι εφαρμοστές του 3ου υπερμνημονίου την ιδιαιτερότητα και μοναδικότητα της Ιστορικής μας πόλης και τις ροές του γενικού και πολιτιστικού τουρισμού.

Καλούμε τους αρμόδιους να αναθεωρήσουν την βλαπτική, εγκληματική για την υγεία των κατοίκων και των τουριστών απόφασή τους και αναλογιζόμενοι το πνεύμα της αντίστασης των Ελλήνων που γιορτάζουμε αυτές τις μέρες και να πουν έστω και ένα μικρό ΟΧΙ στους δανειστές.

Δεν έχουμε να χωρίσουμε τίποτα με τους συναδέλφους και πολίτες του Άργους αλλά απεναντίας μας ενώνει ακόμη περισσότερο η ανάγκη αναβάθμισης των δομών υγείας των δυο ιστορικών πόλεων του Νομού μας».