ΕυρώπηΑρχείο

Καϊλή: Ανοίγει ο δρόμος για τους νέους στην Ευρώπη

Αποστολή του Άκη Γκάτζιου στο Στρασβούργο

Ανοίγει ο δρόμος για περισσότερα προγράμματα για νέους από την Ελλάδα, που αναζητούν εργασία στην Ευρώπη, δηλώνει η Εύα Καϊλή, στη συνέντευξή της που παραχώρησε στον Άκη Γκάτζιο, στο Στρασβούργο.

Η Ευρωβουλευτής τονίζει ότι «Υπάρχουν πάρα πολλά προγράμματα στην Ευρώπη που έχουν βοηθήσει να μειωθεί η ανεργία. Για παράδειγμα ένας νέος άνθρωπος που μένει άνεργος ή που τελειώνει τις σπουδές του, μπορεί να εργαστεί για να αποκτήσει και την εμπειρία που χρειάζεται και να προχωρήσει. Περίπου ένα εκατομμύριο νέοι σε όλη την Ευρώπη, βρήκαν δουλειές 2.5 ετών περίπου και έπαψαν να είναι άνεργοι. Αυτό είναι ένα σημαντικό χρονικό διάστημα και για απόκτηση εργασίας και γιατί οι περισσότεροι παρέμειναν στις θέσεις τους. Εμείς ζητούμε να επεκταθεί. Έχουμε ήδη καταθέσει την πρόταση στην Κομισιόν, έχει έρθει και στο κοινοβούλιο, οπότε πολύ σύντομα πιστεύω ότι θα επεκταθεί και θα ακουμπήσει περισσότερο τη χώρα μας.

Πρέπει όμως και τα παιδιά τα δικά μας να γνωρίζουν ότι υπάρχουν τέτοια εργαλεία και να τα διεκδικούν, γιατί απευθύνονται απευθείας στην Ευρώπη και μπορούν να διεκδικήσουν να συμμετάσχουν σε τέτοια προγράμματα».

Η κα Καϊλή, αναλύει ακόμα την παρέμβασή της για την προστασία πρώτης κατοικίας από πλειστηριασμούς και κατασχέσεις, για τα μέτρα που θα συνοδεύσουν την ελάφρυνση του χρέους, αλλά και για το αίτημα της άρσης εμποδίων στο ηλεκτρονικό εμπόριο ανάμεσα στις ευρωπαϊκές χώρες.