ΑυτοδιοίκησηΑρχείο

Τι θα συμβεί με τους πρόσφυγες στα σχολεία του Δήμου Ναυπλιέων

Ευαίσθητος σε θέματα Παιδείας αλλά και με επίγνωση των ανησυχιών που εκφράστηκαν από συλλόγους γονέων και εκπαιδευτικούς σε ότι αφορά την λειτουργία Δομών Υποδοχής εκπαίδευσης προσφύγων σε σχολεία του Δήμου Ναυπλιέων, ο δήμαρχος Δημήτρης Κωστούρος προέβη σε σχετικές διευκρινήσεις για το τι συμβαίνει ήδη αλλά και το τι μέλλει γενέσθαι σχετικά…

Σε ότι αφορά τα σχολεία του Δρεπάνου και της Αγίας Τρίάδας προβλέπεται να λειτουργούν τάξεις ένταξης ευάλωτων κοινωνικών ομάδων (ΕΚΟ) και όχι Δομές Υποδοχής εκπαίδευσης προσφύγων (ΔΥΕΠ).

Αναλυτικά τα όσα αναφέρει ο δήμαρχος:
«Τις τελευταίες ημέρες υπήρξε έντονη φημολογία για την λειτουργία Δομών Υποδοχής εκπαίδευσης προσφύγων στο Δημοτικό σχολείο Δρεπάνου και Αγίας Τριάδας.

Μετά από επικοινωνία με την Διεύθυνση πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης του Νομού και προσωπικά με τον διευθυντή κ.Σίδερη αποσαφηνίστηκε ότι στη σχολική μονάδα στο Δρέπανο εφαρμόζεται από την αρχή της σχολικής χρονιάς το πρόγραμμα εκπαίδευσης για την υποστήριξη και ένταξη μαθητών προερχόμενων από ευάλωτες κοινωνικές ομάδες με πολιτισμικές και θρησκευτικές ιδιαιτερότητες.

Το ίδιο πρόγραμμα είχε ανακοινωθεί την προηγούμενη χρονιά και για την σχολική μονάδα της Αγίας Τριάδας, αλλά δεν λειτούργησε , γιατί δεν εκταμιεύτηκαν οι σχετικές πιστώσεις.

Οι εν λόγω σχολικές μονάδες λειτουργούν σύμφωνα με την εγκύκλιο του Υπουργού Παιδείας , δίνοντας τη δυνατότητα  να λειτουργούν τάξεις ένταξης ευάλωτων κοινωνικών ομάδων (ΕΚΟ) και όχι Δομές Υποδοχής εκπαίδευσης προσφύγων (ΔΥΕΠ).

Επομένως δεν υπάρχει λόγος συζήτησης και σχετικών σχολίων για τα προαναφερθέντα δημοτικά σχολεία του Δήμου μας.

Σε οποιαδήποτε εξέλιξη θα είμαστε παρόντες και πάντα δίπλα στην εκπαιδευτική κοινότητα και στα παιδιά μας.»