Site icon Αρχείο anagnostis.org

Διαγραφή σε φορτισμένο κλίμα και αιχμές

Διαγραφή σε φορτισμένο κλίμα και αιχμές

Το αυτονόητο έπραξε ο δήμαρχος Επιδαύρου Κώστας Γκάτζιος απομακρύνοντας τον επικεφαλή των σχολικών επιτροπών του δήμου λόγω οικονομικών ατασθαλιών. Σε φορτισμένο κλίμα και με απολογητικό ύφος ο δήμαρχος Κώστας Γκάτζιος επέμεινε ότι δεν γνώριζε τίποτα, αν και η αντιπολίτευση έχει διαφορετική άποψη.  

Με ένα εκτενές δελτίο τύπου ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης Τάσος Χρόνης εξιστορεί τα όσα συνέβησαν στην τελευταία συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου και αναρρωτιέται γιατί τόσο καιρό η δημοτική αρχή δεν του έδινε τα στοιχεία που της ζητήθηκαν.


Αναλυτικά αυτό αναφέρει:

«Πρωτού αλέκτωρ λαλήσει τρις» ο Δήμαρχος απαρνήθηκε τον μέχρι άλλοτε «προστατευόμενο» συνεργάτη του, για τον οποίο ουδέποτε έδωσε τα στοιχεία που του ζητούσαμε.

Στην αρχή ο Δήμαρχος ήταν απολογητικός και ιδιαιτέρως φορτισμένος (!) για όλα αυτά που όπως είπε έγιναν από τον συνεργάτη του και είναι αναγκασμένος – δηλαδή εάν μπορούσε θα έκανε αλλιώς μάλλον – να προβεί στις ενέργειες της απομάκρυνσής του από τις σχολικές επιτροπές και τον συνδυασμό. Μάλλον δεν κατάλαβε τι έχει γίνει;; Προς τι η συγκίνηση και η προσπάθεια ωραιοποίησης των πραγμάτων;

Αμέσως μετά μας εξέφρασε σε όλους τους τόνους ότι “δεν γνωρίζει τίποτα!’’, όπως πάντα βέβαια! Ότι δεν απευθύνονταν σε αυτόν οι αιτήσεις που από τον Ιανουάριο του 2016 είχαν κατατεθεί αρμοδίως, αλλά απευθύνονταν στην σχολική επιτροπή και δεν γνώριζε τίποτα, φυσικά για να αποβάλλει από πάνω τους τις όποιες ευθύνες -κυρίως πολιτικές- οι οποίες τον βαραίνουν.

Και σα να μην έφτανε αυτό, στην δευτερολογία τόσο ο ίδιος όσο και ο “αντ’ αυτού Δήμαρχος Επιδαύρου’’ κύριος Σχινάς ύψωσαν την φωνή τους προσπαθώντας να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα αντί να σκύψουν το κεφάλι και να ζητήσουν συγνώμη από τους δημότες της Επιδαύρου, αλλά και από την μείζονα αντιπολίτευση που όταν κάναμε όλες αυτές τις ενέργειες και επιμέναμε να δοθούν στοιχεία και να γίνει έλεγχος, αυτοί μας λοιδορούσαν και μας έλεγαν ότι καθυστερούμε το τεράστιο έργο που γίνεται στον Δήμο Επιδαύρου!

Εάν λοιπόν δεν το προχωρούσαμε από τον Φλεβάρη μέχρι σήμερα, όλα θα ήταν μια χαρά!

Τα καλά παιδιά θα ήταν ο Δήμαρχος και η παρέα του και εμείς θα ήμασταν πάλι οι συκοφάντες και οι λασπολόγοι!  

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή, με στοιχεία, για να αποδειχθεί όλη η αλήθεια και όχι αυτή που θέλουν να μας παρουσιάσουν:

 

ΧΡΟΝΗΣ:  “Κυρία Πρόεδρε, επί της διαδικασίας να πω κάτι. Για τα τρία αυτά θέματα (σ.σ. τους απολογισμούς των σχολικών επιτροπών) ζητάμε αναβολή. Γιατί έχουμε ζητήσει στοιχεία εδώ και 15-20 ημέρες από τον υπάλληλο, απλά έχει ένα θέμα με τον υπολογιστή, απ’ ό,τι μας είπε, και δεν τα έχουμε πάρει. Και θα θέλαμε να τα μελετήσουμε και να τα δούμε μετά. Έχουμε ζητήσει στοιχεία, γιατί έχουμε κάποια πράγματα που θέλουμε να δούμε…”

ΔΗΜΑΡΧΟΣ:  “Η εισήγηση η δική μου είναι, ακούστε με να σας πω κάτι, όποιος διαφωνεί και όποιος έχει διαφορετική άποψη, τη διατυπώνει εκεί που πρέπει να τη διατυπώσει. Εδώ μιλάμε για αποφάσεις, οι οποίες έρχονται για έγκριση. Αν διαφωνείτε λοιπόν, μην τις ψηφίζετε. Τι να κάνω τώρα εγώ; Δεν μπορούμε να περιμένουμε. Ήδη έχει καθυστερήσει. Μιλάμε τώρα ότι έχουν καθυστερήσει και εσείς μου λέτε να τις αναβάλουμε. Να τις ψηφίσουμε και τα υπόλοιπα κάντε ό,τι κρίνετε απαραίτητο και σκόπιμο από τη μεριά σας.’’

ΧΡΟΝΗΣ: “Εντάξει. Φέρνετε αποφάσεις εδώ και πέντε χρόνια και δεν μπορείτε να τις αναβάλετε για ένα μήνα. Τέλος πάντων, εγώ σας είπα τον προβληματισμό, άμα θέλετε καταλάβετέ το. Άμα δεν θέλετε κάντε ό,τι θέλετε εσείς.”

ΔΗΜΑΡΧΟΣ: “Εγώ λέω ότι πρέπει να τα ψηφίσουμε να τελειώσει η διαδικασία’’.

Φαίνεται νομίζω ξεκάθαρα ότι όλα τα έμαθε ο Δήμαρχος πριν ένα – ενάμιση μήνα, όπως είπε, από τον Βασίλη Μπιμπή!

Ποιον κοροϊδεύετε κύριε Δήμαρχε;

Και πήρατε και στο λαιμό σας τους Δημοτικούς συμβούλους που ψήφισαν την εισήγησή σας.

Σχόλιο επ΄ αυτών: Η απόφαση είχε εγκριθεί από το διοικητικό συμβούλιο της Σχολικής Επιτροπής στις 12/6/2012, ήρθε για έγκριση στο δημοτικό συμβούλιο στις 23/2/2016 και ο ένας μήνας τους μάρανε που θα καθυστερούσε;

 

Επικυρωμένα φωτοαντίγραφα των αποφάσεων της Σχολικής Επιτροπής που εγκρίθηκαν οι απολογισμοί των ετών 2011, 2012, 2013 και 2014.

Αντίγραφο του λογαριασμού που διαθέτουμε στην Τράπεζα Πειραιώς, με τις κινήσεις (καταθέσεις και αναλήψεις ή μεταφορές στα σχολεία), από το 2011 μέχρι και σήμερα.

Τα extre της Τράπεζας με τις μεταφορές χρημάτων, ή τις καταθέσεις, στους λογαριασμούς των σχολικών μονάδων από το 2011 μέχρι και σήμερα, οι οποίες είναι σύμφωνες με τις αποφάσεις της Σχολικής Επιτροπής.

   Τα στοιχεία αυτά παρακαλώ να τα έχω πριν το συμβούλιο της 3-3-2016, άλλως θα καταψηφίσω το θέμα της ημερήσιας διάταξης, αφού δεν έχουμε τα στοιχεία που χρειάζεται το κάθε μέλος του συμβουλίου, προκειμένου να διαπιστώσει την εγκυρότητα αυτών που ψηφίζει, θα καταγγείλω την πρακτική σας να μην δίνετε τα στοιχεία που ζητάμε και επιφυλάσσομαι για κάθε παραπέρα ενέργεια”.

 

Δήμαρχος: “…Άρα  λοιπόν  κάθε  σχολείο περιμένει να πάρει 1.000 ευρώ από το μοίρασμα που έγινε. Εάν δεν πάρει αυτά τα χρήματα το σχολείο, εσείς τι λέτε, ότι δεν θα τα ζητήσει να τα πάρει; Δηλαδή αυτό μπαίνει τώρα το θέμα. Ότι μοιράζουμε εμείς χρήματα και δεν φτάνουν  στα  σχολεία.  Είναι  δυνατόν  να  γίνει  αυτό  το  πράγμα;’’

 

Οι υπηρεσίες, προς τιμήν τους και ευτυχώς, δεν αδιαφόρησαν αλλά τουναντίον άρχισαν να προβληματίζονται και να αντιλαμβάνονται ότι κάτι συμβαίνει με την εμμονή την δική μας από τη μία και την άρνηση του Δημάρχου από την άλλη. Όλα από κει ξεκινάνε και μπράβο τους, γιατί αλλιώς, μένοντας στα τυπικά, σήμερα δεν θα είχε σκάσει η ωρολογιακή βόμβα για το θέμα αυτό και τα χρήματα (θα δούμε το ποσό όταν ολοκληρωθεί ο έλεγχος) θα έλειπαν από τα σχολεία που τόσο τα έχουν ανάγκη για τη θέρμανση των παιδιών, αφού οι επιχορηγήσεις γενικά είναι μικρές και δεν καλύπτουν τις μεγάλες ανάγκες τους. Φυσικά δεν γνωρίζουμε και πότε θα επιστραφούν, αν επιστραφούν στο ταμείο των σχολικών επιτροπών.

Πρέπει να γίνει κατανοητό ότι ο Δήμαρχος δεν μπορεί να εγγυηθεί για τα χρήματα των δημοτών μας. Είναι η δεύτερη φορά που λείπουν “λεφτά απ’ το ταμείο’’, μετά την κλοπή στην ΔΕΥΑΕΠ των 11.640€ που ούτε ΕΔΕ δεν έχει γίνει ακόμα. Δεν μπορεί και πιθανόν δεν θέλει να ελέγξει την οικονομική διαχείριση του Δήμου, των Επιχειρήσεων και των Ν.Π.Δ.Δ. για να μην έχει ευθύνες και αυτό φαίνεται σε κάθε στραβό που γίνεται, λέγοντας απλά: “δεν ήξερα’’. Δήμαρχε απέτυχες παταγωδώς ακόμα και στα βασικά!»

 

Διαβάστε Επίσης: 

Έχει ευθύνη ο δήμαρχος για τις ατασθαλίες στις σχολικές επιτροπές;

 

Exit mobile version