ΑυτοδιοίκησηΑρχείο

Θα κουνήσει μαντήλι η ΔΕΗ από του χρόνου;

Με εξώδικα γίνεται πλέον η επικοινωνία του Λιμενικού Ταμείου Ναυπλίου με τη ΔΕΗ, προκειμένου να ελευθερωθεί το κτήριο της οδού Μπουμπουλίνας, που είναι ιδιοκτησία του.

Από το δήμο Ναυπλίου, υπάρχει η σκέψη να μετακομίσουν εκεί όλες οι υπηρεσίες που στεγάζονται τόσο στο κτήριο της πλατείας Τριών Ναυάρχων, όσο και άλλες υπηρεσίες που είναι σκόρπιες σε ιδιότητα ή νοικιασμένα κτήρια στο Ναύπλιο.

Όσο για τη ΔΕΗ υπάρχει η σκέψη να μετακομίσει τα γραφεία της στο κτήριο που στεγάζεται σήμερα η ΔΕΥΑΝ και τις αποθήκες και συνεργεία σε άλλο χώρο που αναζητά, σύμφωνα με πληροφορίες.

Η έκταση που βρίσκεται το μεγάλο κτήριο με την πέτρινη πρόσοψη της Μπουμπουλίνας που στεγάζεται ακόμα η ΔΕΗ, είχε παραχωρηθεί σε αυτήν από το Λιμενικό Ταμείο με συμβολαιογραφική πράξη για την κατασκευή των εγκαταστάσεων της. Η παραχώρηση αυτή έληξε τον Οκτώβριο του 2015. Αλλά η ΔΕΗ παραμένει ακόμα εκεί και πλέον η επικοινωνία γίνεται με εξώδικα.

Τον Ιούνιο του 2015, εστάλλει με δικαστικούς επιμελητές εξώδικη επιστολή του Λιμενικού Ταμείου προς τόσο την κεντρική Διοίκησης ΔΕΗ και ΔΕΔΔΗΕ στην Αθήνα όσο και τις κατά τόπο Διοικήσεις με την οποία έγινε καταγγελία της μίσθωσης και ζητείτο αφενός η απόδοση του ακινήτου με την λήξη της μισθώσεως και αφετέρου η έγγραφη ενημέρωση των προθέσεων ΔΕΗ και ΔΕΔΔΗΕ. Η ΔΕΗ απάντησε με δικό της εξώδικο στις 9/10/2016 ότι θα ήθελε να παραμείνει μέχρι να μετεγκατασταθούν οι υπηρεσίες οπότε και θα παρέδιδε άμεσα το ακίνητο. Στις 21/10/2015 το Λιμενικό Ταμείο με άλλο εξώδικο ενημερώνει τη ΔΕΗ για το ύψος του μηνιαίου ανταλλάγματος για την παραχώρηση του ακινήτου και ζητούσε εντός ευλόγου χρόνου να απαντήσουν εάν συμφωνούν με τα στοιχεία που εστάλησαν ώστε να προχωρήσει διαδοσία παραχώρησης.

Στις 26-2-2016 ακολούθησε έγγραφο του Δήμου Ναυπλιέων προς ΔΕΗ, ΔΕΔΔΗΕ και Λιμενικό Ταμείο με το οποίο προτεινόταν μεταξύ άλλων να μεταφερθεί η ΔΕΗ στο κτίριο που στεγάζεται σήμερα η ΔΕΥΑΝ και να αποχωρήσει από το κτίριο έως τις 30-9-2016.

Επειδή τόσο η ΔΕΗ όσο και η ΔΕΔΔΗΕ δεν είχαν αποχωρήσει μέχρι τότε από το ακίνητο της Μπουμπουλίνας, ακολούθησε νέα εξώδικη επιστολή του Λιμενικού Ταμείου με το οποίο ζητούσε την καταβολή του οφειλομένου από την χρήση των εγκαταστάσεων ποσού από 13/10/2015 έως 12/10/2016 και έδινε περιθώριο απάντησης 10 ημερών για να γνωστοποιηθούν οι ενέργειες σχετικά με την παραμονή η μη στο ακίνητο. Σε περίπτωση αποχώρησης αυτή θα πρέπει να πραγματοποιηθεί έως την 31/12/2016 με καταβολή πάντα του αντιστοίχου ανταλλάγματος. 

Μετά από όλα αυτά, είναι πολύ πιθανό τη νέα χρονιά, να υπάρξουν όλες οι παραπάνω αλλαγές, που προφανώς θα έχουν και μεγάλο αντίκτυπο στη λειτουργία όλης της πόλης.