ΠολιτικήΑρχείο

Χαιρετίσματα στο Ναύπλιο από την Μέρκελ!

«Το ζητούμενο είναι να συνενώσουμε τις δυνάμεις μας και να μάθουμε ο ένας από τον άλλον με αυτοπεποίθηση και έναν ευρύ διάλογο».

Αυτό ανέφερε σε βιντεοσκοπημένο μήνυμά της η Γερμανίδα καγκελάριος Ανγκέλα Μέρκελ προς τους μετέχοντες στο 6ο Συνέδριο της Ελληνογερμανικής Συνέλευσης, που ξεκίνησε στην αίθουσα της πρώτης βουλής της Ελλάδας στο Ναύπλιο, εκθειάζοντας το έργο που επιτελείται από τους μετέχοντες στην συνδιάσκεψη.

Η Άνγκελα Μέρκελ έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στο προσφυγικό, επισημαίνοντας ότι «ζητήματα στέγασης, σίτισης, καταγραφής και περίθαλψης αποτέλεσαν μια μεγάλη πρόκληση για δήμους τόσο στην Ελλάδα όσο και στη Γερμανία». Ανέφερε ότι ο αριθμός νέων αφίξεων έχει μειωθεί πλέον σημαντικά, ωστόσο «τα ζητήματα της παραμονής των προσφύγων είναι επίκαιρα, ιδιαίτερα για όσους παραμένουν μακροπρόθεσμα στις χώρες υποδοχής».

Η καγκελάριος φυσικά εξέφρασε την ικανοποίησή της για το γεγονός ότι η συνδιάσκεψη πραγματοποιείται σε μια ιστορική πόλη της Ελλάδας όπως το Ναύπλιο, αν και μας έκανε την …τιμή.