ΑυτοδιοίκησηΑρχείο

Το μήνυμα Χρυσαδάκου από το Ναύπλιο

Ο Περιφερειακός Σύμβουλος Πελοποννήσου και μέλος της ΛΑΕ Σταύρος Χρυσαδάκος ήταν μεταξύ των αυτοδιοικητικών που υπέγραψαν και παρευρέθηκαν στην διαδήλωση διαμαρτυρίας κατά του Φούχτελ και της παρέας του στις 3 του Νοέμβρη στο Ναύπλιο.

Αυτά ήταν που είπε στους συγκεντρωμένους:

«Συμπατριώτισσες  και  συμπατριώτες

Πολίτες  της Πελοποννήσου

Σας  καλέσαμε  σήμερα εδώ  στο Ιστορικό Ναύπλιο, οχι  για  γλέντι, ούτε   για φιέστες  και πανηγύρια.

Σας  καλέσαμε  εδώ , για να ενώσουμε τις  φωνές μας και να δώσουμε μια ηχηρή  και δυναμική απάντηση σε μια πρόκληση. Σε μία ανθελληνική  και αντιδημοκρατική πρόκληση , η οποία εξελίσσεται εδώ  , δίπλα μας  στον ιστορικό  χώρου  του Βουλευτικού .Εκεί που οι πρώτες κυβερνήσεις , μετά  την απελευθέρωση , πάσχιζαν να συγκροτήσουν το Ελληνικό Κράτος , σήμερα  στον ίδιο  χώρο , κάποιοι άλλοι  σχεδιάζουν  την λεηλασία  του Ελληνικού Κράτους. Μελετούν  μεθόδους  αποστέρησης  του, από πόρους  και εργαλεία , πολύτιμα  και αναγκαία  για να βγει  από την οικονομική  και ανθρωπιστική  κρίση .

Η πρόκληση  έχει  όνομα  και ταυτότητα.

Είναι  το συνέδριο – συνέλευση    της   Ελληνογερμανικής  Συνεργασίας .
Η δήθεν « ελληνογερμανική συνεργασία»  είναι παιδί της συμφωνίας  του
Γ. Παπανδρέου  με την  κα   Μερκελ  το έτος 2010 ,στην  αφετηρία της μνημονιακής  πορείας .

Ελληνογερμανική Συνεργασία . Ενας τίτλος παραπλανητικός που δεν αντιστοιχεί  στο περιεχόμενο  της  συμφωνίας.
Είναι  μία  σχέση κομμένη και ραμμένη στα μέτρα των γερμανικών συμφερόντων.
Δεν στηρίζεται στην ισοτιμία  των εταίρων , στον αλληλοσεβασμό  και την κατανόηση  των ιδιαιτεροτήτων  κάθε πλευράς.
Δεν στοχεύει στην υποβοήθηση του πλέον αδύναμου, αλλά στην εκμετάλλευση  και την καταλήστευση αυτού.

Επιχειρεί να  διευκολύνει  την διείσδυση  του γερμανικού  κεφαλαίου   στην Ελληνική  Αγορά  με  προνομιακούς  και   αποικιακούς  όρους .

Εμείς οι  Αυτοδιοικητικοί που  υπογράφουμε το κάλεσμα . είμαστε υπέρ της συνεργασίας της Χώρας  μας  , με άλλες  χώρες της Ευρώπης  και  όλου  του κόσμου  .
Είμαστε υπέρ της συνεργασίας θεσμών και οργάνων  όπως η Τοπική Αυτοδιοικηση , οι Περιφέρειες , τα Επιμελητήρια,  οι Εργατικές και Συνδικαλιστικές  Ενώσεις και Οργανώσεις .
Είμαστε  υπέρ των συνεργασιών που στηρίζονται στην ισοτιμία , τον σεβασμό  και επιδιώκουν το αμοιβαίο  όφελος   σε όλους τους τομείς της οικονομικής και κοινωνικής  δραστηριότητας .
Είμαστε  κατά της απομόνωσης και της περιχαράκωσης  της Χώρας .
Αλλωστε κάτι τέτοιο  θα ήταν και απραγματοποίητο  στις σημερινές διεθνείς συνθήκες.

Απευθυνόμαστε  στους εταίρους αυτού  του  «μορφώματος» .

Κε  Φούχτελ
Εσείς  και οι συνεργάτες  σας , είστε ανεπιθύμητοι  όπως και οι συμβουλές σας , από την συντριπτική  πλειοψηφία  του Ελληνικού  Λαού .
Σταματήστε να  χρησιμοποιείτε την Αυτοδιοίκηση  στην Ελλάδα, ως το μακρύ χέρι των  διαφόρων γερμανικών  οικονομικών κέντρων .
Η μεγαλύτερη  υπηρεσία που μπορείτε να  μας προσφέρετε, είναι να αποχωρήσετε από τούτο  το τόπο .
Πάρτε  μόνο  μαζί σας  την απαίτηση του Ελληνικού  Λαού για απόδοση δικαιοσύνης ,για τις θηριωδίες του  Ναζισμού στη χώρα μας .

Μέλη της κυβέρνησης  ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ .
Σταματήστε να λειτουργείτε, ως ενδιάμεσοι , μεσίτες  και τσαμπάσηδες για το ξεπούλημα των  περιουσιακών στοιχείων του Ελληνικού Λαού.

Δεν έχετε καμία εντολή εκποίησης. Δεν έχετε καμία  ανάλογη  εξουσιοδότηση και νομιμοποίηση.

Σας  θυμίζουμε ότι  πήρατε  την  λαϊκή εντολή  για  να διαχειριστείτε , να διαφυλάξετε  και να επαυξήσετε  το δημόσιο πλούτο  και τα δημόσια  αγαθά .
Πολύ Σύντομα ο εντολέας –  ο κυρίαρχος  Ελληνικός Λαός – θα ζητήσει  απολογισμό πεπραγμένων και  να είστε  βέβαιοι  ότι  θα καταλογίσει  βαρύτατες ευθύνες σε όσους υπηρέτησαν τα  μνημόνια της καταστροφής.

Στους  αυτοδιοικητικούς  που «συμμετέχουν» σε αυτό  το παιχνίδι,
τους  υπενθυμίζουμε  ότι  η Αυτοδιοίκηση  , σε όλες  τις κρίσι μες  στιγμές της διαδρομής  του Εθνους μας ,  βρέθηκε στο πλευρό  και  αρωγός του δοκιμαζόμενου λαού .
Αποτελεί  τραγικό  λάθος  , κυρίαρχη επιδίωξη  του θεσμού να αποτελεί   η προώθηση και εφαρμογή  των Οικονομικών Ζωνών , όπως  η διεκδίκηση  της ιδιοκτησία ς  των ΣΔΙΤ .
Οι υπέρμαχοι  αυτών  των επιλογών  , είναι ανιστόρητοι  , βρίσκονται  πολύ μακριά  από τις  ανάγκες  της κοινωνίας , και είναι και επικίνδυνοι .

Τους  καλούμε να πάρουν άλλο δρόμο . Αυτό  το δρόμο  που οδηγεί σήμερα  στο Εργατικό  Κέντρο  του Ναυπλίου .
Εκεί  όπου σε λίγο θα συναντηθούν οι δυνάμεις εκείνες που διεκδικούν σταθερά , χωρίς  μικροϋπολογισμούς  και  χωρίς  ταλαντεύσεις , με γνώση , και με πάθος τα  δίκια  του Λαού μας .
Η άμεση καταβολή των αποζημιώσεων  στους συγγενείς των θυμάτων  της ναζιστικής θηριωδίας, η καταβολή των γερμανικών  επανορθώσεων  ,όπως  και η  αποπληρωμή  του κατοχικού δανείου, αποτελούν τα  αιτήματα πίσω  από τα οποία  οφείλουν να στρατευθούν.
Σε  κάθε άλλη επιλογή τους, θα μας  έχουν αντίπαλους και η Ιστορία θα είναι αμείλικτη μαζί τους.

Πολίτες της Πελοποννήσου

Με μαζικούς και οργανωμένους αγώνες, σαν τον σημερινό,  μπορούμε
να ανατρέψουμε τα μνημόνια της υποτέλειας και της υποταγής ,
να  διασφαλίσουμε  την Ανεξαρτησία της Χώρας  μας  και  την λειτουργία  της Δημοκρατίας».