ΠολιτισμόςΑρχείο

Ο πρίγκηπας της Πορτογαλίας τίμησε τον Αρκά γλύπτη Νίκο Φλώρο

Ο Αρκάς γλύπτης Νίκος Φλώρος τιμήθηκε για το έργο του σε υψηλότατο επίπεδο.

Ο Νίκος Φλώρος είναι γνωστό ότι σε παγκόσμιο επίπεδο χαίρει μεγάλης αναγνώρισης. Οι εκθέσεις του στο εξωτερικό αποτελούν πάντα αφορμή για κοσμοσυρροή και το έργο του αναγνωρίζεται σε όλα τα επίπεδα, όπως και η προσωπικότητά του.

Πρόσφατα τιμήθηκε στην Αθήνα σε μία λαμπρή εκδήλωση. Ο βαρόνος Breidel παρέθεσε επίσημο δείπνο προς τιμή δύο μελών δυναστικών Οίκων της Ευρώπης που επισκέπτονταν την Ελλάδα: της Αυτού Αυτοκρατορικής και Βασιλικής Υψηλότητας Αντρέα Σαλβαντόρ των Αψβούργων Αρχιδούκα της Αυστρίας, δισέγγονο του αυτοκράτορα Φραγκίσκου Ιωσήφ της Αυστροουγγαρίας και της αυτοκράτειρας Ελισάβετ, πιο γνωστής ως Σίσσυ και της Αυτού Βασιλικής Υψηλότητας Μιχαήλ των Μπραγκάνσα πρίγκιπα της Πορτογαλίας, δισέγγονο του βασιλιά Μιχαήλ Α’ της Πορτογαλίας.

Σε αυτήν την εκπληκτική και άκρως φιλελληνική βραδιά στην Αθήνα, τιμήθηκε ο Νίκος Φλώρος για το σύνολο του έργου του από τον πρίγκιπα της Πορτογαλίας Dom Miguel. Κλήθηκε μάλιστα επίσημα από τον πρίγκιπα να πραγματοποιήσει έκθεση στην Λισαβόνα και σε άλλες μεγάλες πόλεις, στα πλέον διάσημα παλάτια και μουσεία της Πορτογαλίας.

Ο εκπρόσωπος του πρίγκιπα είχε φιλοξενηθεί πρόσφατα στην  Τρίπολη από τον Νίκο Φλώρο σε μια προσπάθεια του γλύπτη να αδελφοποιήσει πολιτιστικά την Λισαβόνα με την Τρίπολη, καθώς είναι μόνιμη μέριμνά του η προβολή και καταξίωση σε διεθνές επίπεδο της ιδιαίτερης πατρίδας του.

Ο διεθνούς φήμης γλύπτης κατά το νέο έτος θα πραγματοποιήσει εκ νέου μεγάλη ατομική έκθεση στην Ρωσία η οποία θα λάβει χώρα στο Κρατικό Μουσείο Τσαρίσινο. Η έκθεση θα διαρκέσει πάνω από 5 μήνες και αναμένεται να την παρακολουθήσουν περισσότεροι από 10.000.000 άνθρωποι. Και αυτή η έκθεση όπως και η συνολική δράση του Νίκου Φλώρου θα συνδυαστεί με την προσπάθειά του να προβάλει την Ελλάδα και την Τρίπολη στο υψηλότερο δυνατό επίπεδο.