ΟικονομίαΑρχείο

1200 χορωδοί με τους συνοδούς τους έρχονται στο Ναύπλιο

Το «Ναύπλιο – Artiva 3ο Διεθνές Χορωδιακό Φεστιβάλ» που διοργανώνει η Artiva Cultural Management & Advertising υπό την αιγίδα του Δήμου Ναυπλιέων και του Δ.Ο.Π.Π.Α.Τ πραγματοποιείται για τρίτη συνεχή χρονιά 16-20 Νοεμβρίου στο Ναύπλιο.

Φέτος για πρώτη φορά το φεστιβάλ έχει και διαγωνιστικό χαρακτήρα ενώ διατηρεί και την ελεύθερη συμμετοχή όπως ίσχυε και τα προηγούμενα χρόνια.

Το φεστιβάλ φιλοδοξεί να προβάλλει την καλλιτεχνική δημιουργία, να αναδείξει το έργο των διευθυντών χορωδιών και των χορωδών αλλά και να δώσει την ευκαιρία στο κοινό να απολαύσει έργα ελλήνων και ξένων συνθετών μέσα από τη χορωδιακή τέχνη.
 

Ο χώρος διεξαγωγής του Φεστιβάλ είναι το Βουλευτικό.

Το «Ναύπλιο – Artiva 3ο Διεθνές Χορωδιακό Φεστιβάλ» εκτός από την καλλιτεχνική του διάσταση έχει και αυτή της γνωριμίας των επισκεπτών με την πόλη του Ναυπλίου (μία από τις πιο όμορφες πόλεις της Ελλάδας) με σημαντική σύγχρονη ιστορία (1η πρωτεύουσα του Ελληνικού κράτους) αλλά και τις Αργολίδας γενικότερα με τα παγκοσμίου φήμης αρχαία ιστορικά μνημεία (Μυκήνες, Επίδαυρος, Αρχαία Τίρυνθα).

Φέτος, 1200 χορωδοί καθώς και επισκέπτες-συνοδοί θα βρεθούν στο Ναύπλιο για τη μεγάλη γιορτή του χορωδιακού τραγουδιού.