ΚοινωνίαΑρχείο

Πιάστηκαν στα χέρια στη δίκη για τη δολοφονία του Θανάση Λάμπρου (Vid)

Ύστερα από ένα επεισοδιακό πρωινό στο Δικαστικό Μέγαρο του Δήμου Τρίπολης κατά την προσέλευση της κατηγορουμένης για τον φόνο του συζύγου της Θανάση Λάμπρου στο Μεικτό Ορκωτό και μια συνεδρίαση περίπου τριών ωρών, αποφασίστηκε η αναβολή της ακροαματικής διαδικασίας, η οποία θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 17 Νοεμβρίου.

Η 38χρονη «μαύρη χήρα» κατηγορείται ότι σκότωσε με δύο σφαίρες, σε κεφάλι και κοιλιά, τον άτυχο ναυτικό με τον οποίο έχει μια κόρη, σε σπίτι φίλου τους, στην Κοιλάδα Ερμιονίδας, στις 8 Δεκεμβρίου 2014.


Τι ισχυρίζεται ο δικηγόρος της κατηγορουμένης

Ο Σπύρος Ρομποτής μιλώντας στους δημοσιογράφους έξω από το Δικαστικό Μέγαρο της Τρίπολης εξέφρασε την ευχή το δικαστήριο να εργαστεί κοπιωδώς ώστε να αναζητήσει την ουσιαστική αλήθεια. Ως προς την αναβολή, ο δικηγόρος ξεκαθάρισε ότι δεν ζητήθηκε αναβολή, αλλά επισημάνθηκε ότι δεν υπήρχε λόγος σύντμησης της κλήτευσης της κατηγορουμένης, λέγοντας: «Δεν υπήρχε λόγος να μην κλητευτεί νομίμως. Έπρεπε να κλητευτεί εκ νέου, επειδή ο λόγος που συντμήθηκε η προθεσμία δεν ισχύει στην περίπτωσή της».

Υποβάλουν το κοριτσάκι σε επίπονη διαδικασία

Η κατηγορούμενη έχει ζητήσει να καταθέσει η 13χρονη κόρη της, υποβάλοντας την έτσι σε ένα αχρείαστο μαρτύριο. 

Όπως ανέφερε ο δεύτερος δικηγόρος της κατηγορουμένης Βασίλειος Ρομποτής: «Το ανήλικο εκλήθη με επιμέλεια της εισαγγελέως, που μπορεί να καταθέσει, εφόσον του ζητηθεί, παρά το γεγονός ότι είναι μόλις 13 ετών. Δεν απαγορεύεται να κληθεί μάρτυρας ανήλικος, γι’ αυτό και είναι σήμερα εδώ».

Και συνέχισε: «Είδατε ένα κοριτσάκι καθημαγμένο, και το ερώτημα είναι: Αυτό το κοριτσάκι, σε τι έφταιξε; Υποστηρίζουμε ότι η κατηγορουμένη είναι αθώα. Κάποιοι κακοποίησαν την αλήθεια σε κάποια αστυνομικά τμήματα. Η κατηγορουμένη κρατείται ήδη 16 μήνες».


Πιάστηκαν στα χέρια – Έτρεχε να ξεφύγει η μικρή!

Κατά την είσοδό τους στο δικαστήριο οι συγγενείς της κατηγορουμένης επιτέθηκαν με ύβρεις εναντίον της μητέρας της κατηγορουμένης, λέγοντας φράσεις όπως «το παιδί μας το τρώνε τα σκουλήκια», ενώ εκείνη απάντησε «να πάτε να πνιγείτε».

Μάλιστα η μικρή (η οποία έχει κληθεί για κατάθεση!) ξέσπασε σε φωνές και λυγμούς καθώς αντιμετώπισε τις αλληλοκατηγορίες μεταξύ των δύο οικογενειών, με πρωτοφανή ένταση και βαριές ύβρεις. Το 13χρονο κορίτσι δεν άντεξε την ένταση και έτρεξε να ξεφύγει…


Δείτε videos από το δικαστήριο:

 

Πληροφορίες, photos και videos από arcadiaportal.gr