ΑθλητισμόςΑρχείο

Σε κρίση ο Διομήδης

Σε κρίση βρίσκεται εδώ και λίγες εβδομάδες ο Διομήδης. Οι «Λύκοι» κάνουν το χειρότερο ξεκίνημα στο πρωτάθλημα από την σεζόν 2009-2010, όπου είχαν καταλάβει την 8η θέση στην κατάταξη. Φέτος σε επτά αγώνες, έχουν τρεις ήττες και είναι στην 6η θέση με 8 πόντους, ενώ τα τελευταία πέντε χρόνια βρισκόντουσαν σταθερά στις δύο πρώτες θέσεις, παίζοντας τέσσερις συνεχόμενους τελικούς. 

Η πορεία του Διομήδη έχει να κάνει κυρίως με την αποχώρηση αρκετών παικτών και τον ερχομό καινούργιων με άλλα χαρακτηριστικά που αναγκάζει την ομάδα να αλλάξει αγωνιστική φιλοσοφία, ενώ υπάρχουν και κάποια οικονομικά προβλήματα που οδήγησαν αθλητές και τεχνικό επιτελείο να απέχουν από τις προπονήσεις για μία εβδομάδα (το διάστημα που είχε υποχρεώσεις η Εθνική και το πρωτάθλημα είχε διακοπεί). 

Το… κερασάκι στην τούρτα ήρθε ωστόσο με την μεταγραφή του Νίκου Πασσιά για την Γερμανική Χιλντεσχάιμ. Ο δεύτερος σκόρερ της ομάδας με 28 γκολ και από τους βασικούς πρωταγωνιστές, αποχώρησε ξαφνικά και αυτή η… κίνηση έφερε και το οριστικό διαζύγιο με τον Νίκο Σαμαρά, τον πιο έμπειρο αθλητή στο ρόστερ και μέλος της ομάδας που κατέκτησε το Τσάλεντζ Καπ το 2012! 

Ο Σαμαράς αποχωρεί από τον Διομήδη ως αρχηγός και μετά από 6,5 χρόνια, όπου βοήθησε στην κατάκτηση των τριών τίτλων του Διομήδη, τα δύο πρωταθλήματα το 2012 και το 2014, καθώς και το Τσάλεντζ Καπ το 2012. 

Οι «Λύκοι» στις επόμενες τέσσερις αγωνιστικές που απομένουν έως την ολοκλήρωση του πρώτου γύρου της Handball Premier και την μεγάλη διακοπή, θα αντιμετωπίσει Πανελλήνιο (Μ), Φίλιππο (Ε), ΑΕΣΧ Πυλαίας (Μ), Φοίβος (Ε). Σε αυτά τα ματς καλείται να διατηρηθεί κοντά στην τετράδα, η οποία οδηγεί στα πλέι οφ, ώστε να καταφέρει να κάνει έπειτα τις διορθωτικές κινήσεις για να αλλάξει την εικόνα του και να σώσει την χρονιά. 

Δεδομένα όμως χάνει μεγάλη δυναμική από αυτές τις δύο βασικές αποχωρήσεις και οι συσχετισμοί στο πρωτάθλημα αλλάζουν άρδην και το ματς με τον Πανελλήνιο το Σάββατο να είναι κομβικότατο, αφού οι «Ολυμπιονίκες» βρίσκονται μαζί με τον Δούκα στην 4η θέση με 10 βαθμούς.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Διομήδη 
«Είναι αλήθεια στενάχωρες οι αποχωρήσεις των Σαμαρά & Πασσιά και κυρίως ο τρόπος που έγιναν αυτές. Μας αφήνουν μια πολύ πικρή γεύση στο στόμα και σχεδόν με την πλάτη στο τοίχο, καθώς τη δεδομένη χρονική στιγμή δεν έχουμε ούτε καν το περιθώριο να αντιδράσουμε μεταγραφικά. Όμως οφείλουμε να ξεπεράσουμε γρήγορα το σοκ, να σταθούμε στα πόδια μας και να συνεχίσουμε ακόμα πιο δυνατοί. Το έχουμε κάνει πολλές φορές, θα το κάνουμε άλλη μια. 

Το μοναστήρι… θα είναι καλά γιατί έχει εξαιρετικό προπονητή και εξαιρετικούς παίκτες. Μας εξιτάρουν τα δύσκολα, δεν είμαστε φτιαγμένοι για τα εύκολα. Δεν είναι τυχαία σύμβολο μας ο Λύκος… όσο και αν τον πληγώσεις δεν μπορείς να τον σκοτώσεις! Δεν πεθαίνει γιατί έχει 32 χρόνια ιστορίας, γιατί έχει ανθρώπους που ζουν και αναπνέουν για αυτή την ομάδα, γιατί έχει 
μια ολόκληρη πόλη που τον αγαπάει και τον στηρίζει. Αυτό να το έχουν πάντα κατά νου οι απανταχού “φίλοι” μας. 

Θα θέλαμε λοιπόν να ενημερώσουμε τους φιλάθλους μας, γιατί μόνο σε αυτούς δίνουμε αναφορά, ότι είμαστε ακόμα ζωντανοί και συνεχίζουμε. Όλοι μαζί το Σάββατο στις 18:00 στη Νέα Κίο, ενωμένοι, για μια νέα αρχή! 

Υ.Γ: Σε όλη την ιστορία του ο Διομήδης δεν έδειξε ποτέ μικροπρέπεια και αγνωμοσύνη απέναντι σε κανένα αθλητή του, αυτό δεν θα γίνει και τώρα, παρά την απογοήτευση. Θα θέλαμε, λοιπόν, να ευχαριστήσουμε και τους δύο αθλητές για την προσφορά τους μέχρι σήμερα στο σύλλογο. Κάπως αλλιώς φανταζόμασταν αυτή τη στιγμή, ειδικά για ένα μεγάλο αθλητή όπως είναι ο Νίκος Σαμαράς, αλλά δυστυχώς η ζωή είχε άλλα σχέδια».