Site icon Αρχείο anagnostis.org

Δεν τους έφθανε η αγωνία τους, έχουν και τους καβγάδες…

Δεν τους έφθανε η αγωνία τους, έχουν και τους καβγάδες...

Δεν άρεσε όπως αναμενόταν στο ΠΑΜΕ η ανακοίνωση του Σωματείου Εργαζομένων της ΕΑΣΑ – ΡΕΑ η οποία στρεφόταν εναντίον του και καλούσε τον κόσμο να απέχει από κάθε εκδήλωση που, όπως σημείωναν, “γίνεται «για εμάς», χωρίς εμάς”.

Στην απάντησή του το ΠΑΜΕ αναφέρει:
Αποτελεί παγκόσμια πρωτοτυπία(!) ακόμα και για τον εργοδοτικό συνδικαλισμό, η ανακοίνωση της 4μελούς πλειοψηφίας του Δ.Σ. του Σωματείου Εργαζομένων της ΕΑΣΑ – ΡΕΑ και όχι του Σωματείου Εργαζομένων όπως σκοπίμως γράφηκε, να ζητούν από τον κόσμο να μη συμμετέχει σε εκδήλωση αλληλεγγύης.

Αντί να εγκαλούν το Π.Α.ΜΕ. θα πρέπει να απαντήσουν γιατί δεν  έκαναν τίποτα για να διαφυλάξουν τα συμφέροντα των εργαζομένων.

Να απαντήσουν γιατί:
Δεν απαίτησαν την ισότιμη μεταχείριση όλων των εργαζομένων ανεξάρτητα από την εργασιακή σχέση;

Τί θέση έχουν για την εκδικητική συμπεριφορά της εργοδοσίας, απέναντι σε εργαζομένους και εργαζόμενες που τους επιβλήθηκε εκ περιτροπής εργασία δύο ή και πέντε ημέρες το μήνα;

Τι  προσπάθεια έκαναν και κάνουν για τη διεκδίκηση μέτρων στήριξης των εργαζομένων για όσο διάστημα χρειαστεί έως την πλήρη επαναλειτουργία του εργοστασίου;

Γιατί δεν εξαντλούν μέσα  από συλλογικές διαδικασίες κάθε κινηματικό και θεσμικό μέσο για τα παραπάνω;

Γιατί υπονόμευσαν τη μαζικήπαρουσία των εργαζομένων στην τριμερή συνάντηση στο Υπουργείο Εργασίας όπως είχε συζητηθεί στη Γενική Συνέλευση;

Γιατί δεν ενημερώνουν σε τακτά διαστήματα με Γ.Σ., για την κατάσταση που υπάρχει και επικρατεί και συλλογικά να αποφασίζεται κάθε ενέργεια που εξυπηρετεί τα συμφέροντα των εργαζομένων;

Μιλούν για διάσπαση αυτοί που συνειδητά την προωθούν, στηρίζοντας με λύσσα τις αποφάσεις της Διοίκησης τη ΕΑΣ, που στοχεύουν στη δημιουργία σύγχυσης, ιντρίγκων και αντιπαλοτήτων μεταξύ των εργαζομένων.

Η ενότητα της εργατικής τάξης σφυρηλατείται στους δρόμους του αγώνα διεκδικώντας και υπερασπίζοντας χωρίς εκπτώσεις τα δικαιώματα των εργαζομένων και όχι στα γραφεία και τα σαλόνια των εργοδοτών.

Έχουν περίσσιο θράσος όταν μιλούν για αγώνες,γιατί αγώνας σημαίνει:

 
Με όλα τα παραπάνω, την πάλη και τους αγώνες που σφυρηλατούν την ενότητα των εργαζομένων σε κάθε χώρο δουλειάς, φυσικά και στην ΕΑΣΑ – ΡΕΑ, καμιά σχέση δεν είχε και δεν έχει η 4μελής πλειοψηφία του Δ.Σ. του Σωματείου Εργαζομένων.

Η μόνη αγωνία τους είναι η εξυπηρέτηση των μικροσυμφερόντων τους.

Όσο αφορά το πλαίσιο των διεκδικήσεων που αποφάσισε η Γ.Σ. και μας καλούν να σεβαστούμε, απλά παραθέτουμε παρακάτω το αίτημα για την τριμερή συνάντηση στο Υπουργείο Εργασίας.

 

Exit mobile version