ΡεπορτάζΑρχείο

Φανάρια για διακοσμητικούς λόγους στην Άργους

Τον σταυρό τους κάνουν οι πεζοί για να περάσουν απέναντι στη διασταύρωση Χαριλάου Τρικούπη και Άργους στο Ναύπλιο. Ο λόγος τα φανάρια που έχουν τοποθετηθεί στο σημείο, υποτίθεται για να διευκολύνουν τους διερχόμενους.

Με τους οδηγούς δεν φαίνεται να υπάρχει κάποιο πρόβλημα προς το παρόν αφού ο «Γρηγόρης» και ο «Σταμάτης» ανάβουν κανονικά. Στις διαβάσεις των πεζών όμως «ο σώζον εαυτόν σωθήτω» αφού τα λαμπάκια δεν ανάβουν με αποτέλεσμα οι πεζοί να πρέπει να μαντέψουν πότε ήρθε η ώρα τους να περάσουν απέναντι, ρισκάροντας να βρεθούν κάτω από τις ρόδες κάποιου διερχόμενου αυτοκινήτου.
 

Οι πιο προνοητικοί ίσως να κοιτάξουν τους σηματοδότες για τα αυτοκίνητα, αλλά σε αυτούς είναι αμφίβολο αν συμπεριλαμβάνονται οι ηλικιωμένοι και τα παιδάκια…

Ακόμα και στην περίπτωση που οι σηματοδότες για τους πεζούς λειτουργούν, υπάρχει προκάλυψη από φύλλα φοίνικα που τους μετατρέπει μονίμως σε πράσινους!
 

Τελικά τα φανάρια φαίνεται πως τοποθετήθηκαν για καθαρά διακοσμητικούς λόγους αφού κανείς δεν φαίνεται να ασχολείται με τη συντήρησή τους, λες και τα τοποθετείς μία φορά και μετά λειτουργούν στον αυτόματο πιλότο!!!

Οι υπεύθυνοι έχουν πάρει χαμπάρι τι συμβαίνει εδώ και αρκετό καιρό στη συγκεκριμένη διασταύρωση ή περιμένουν πότε θα γίνει κάποιο δυστύχημα για να επέμβουν;