ΆρθροΑρχείο

Ο άθλος του Ναυπλίου δεν είναι ο Παλαμήδειος…

Στα πλαίσια των εκδηλώσεων για την άλωση του Παλαμηδίου και την απελευθέρωση του Ναυπλίου, διοργανώνεται και ο 2ος Παλαμήδειος Άθλος που φιλοδοξεί να είναι καλύτερος από τον πρώτο και να καθιερωθεί στα αθλητικά δρώμενα της χώρας.

Σε μία εποχή όπου το Ναύπλιο άλλες εποχές δεν κατακλυζόταν από τουρίστες, παρουσιάζεται μία ακόμα ευκαιρία για τουριστική ανάταση μέσα στο Νοέμβρη.

Ήδη το Διεθνές Χορωδιακό Φεστιβάλ του ΔΟΠΠΑΤ και της ARTIVA έκανε τη δουλειά του, όπως επίσης και το Παλαμήδειο Πρωτάθλημα Πολεμικών Τεχνών του Θεόδωρου Λαμπάδα (Σχολή Chot Lee Fut Ναυπλίου).

Γύρω στις 10.000 επισκέπτες έχουν εισρεύσει ή πρόκειται να εισρεύσουν στο Ναύπλιο αυτό το μήνα ως αποτέλεσμα αυτών των εκδηλώσεων.

Ο Παλαμήδειος Άθλος, που διεξάγεται με πρωτοβουλία του ΔΟΠΠΑΤ και του Δήμου Ναυπλιέων, αποτελεί με τη σειρά του μία πρωτότυπη ιδέα από τη στιγμή που περιλαμβάνει την αγωνιστική ανάβαση (και κατάβαση) ενός από τα διασημότερα κάστρα της Ελλάδας.

Άλλο ένα πολυάσχολο Σαββατοκύριακο περιμένει το Ναύπλιο και έρχεται να επιβραβεύσει τις στοχευμένες προσπάθειες της δημοτικής αρχής με τη συνδρομή των ιδιωτών ώστε να πετύχει τον πραγματικό της άθλο, την παράταση της τουριστικής περιόδου καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους.


Το Πρόγραμμα του Παλαμήδειου Άθλου

 

Κ.Κ.