ΚοινωνίαΑρχείο

Θα θυμόμαστε για πάντα τις βόλτες του με το ποδήλατο

Η Ελλάδα είπε αντίο στον πιο δημοφιλή Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Ο Κωστής Στεφανόπουλος έφυγε από τη ζωή το βράδυ της περασμένης Κυριακής (20.11.2016) μετά από ολιγοήμερη παραμονή στο νοσοκομείο λόγω λοίμωξης του αναπνευστικού.

Η κηδεία του Κωστή Στεφανόπουλου, μετά από απόφαση του υπουργού Εσωτερικών Πάνου Σκουρλέτη, έγινε δημοσία δαπάνη και με όλες τις προβλεπόμενες τιμές που προβλέπονται για Αρχηγό Κράτους.

Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, ο πρόεδρος της Βουλής, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κυριάκος Μητσοτάκης, ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, ο γγ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης, ο υπουργός Άμυνας και πρόεδρος των ΑΝΕΛ Πάνος Καμμένος, πολιτικοί και πλήθος κόσμου βρέθηκαν στον Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου για το ύστατο χαίρε στον Κωστή Στεφανόπουλο.

Στη μνήμη του Κωστή Στεφανόπουλου θα τηρηθεί τριήμερο εθνικό πένθος από την ημέρα του θανάτου του. Παράλληλα σύμφωνα με την απόφαση του υπουργού Εσωτερικών οι σημαίες σε όλα τα δημόσια κτίρια έως και σήμερα θα κυματίζουν μεσίστιες, ενώ την ώρα της κηδείας ακούστηκαν 21 κανονιοβολισμοί από το Λυκαβηττό.


Οι βόλτες με το ποδήλατο:

Ο Δημήτρης Καραϊσκος, πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου Ακταίου Αχαϊας, όπου και διατηρούσε εξοχικό σπίτι ο εκλιπών, θυμάται τις βόλτες του Κωστή Στεφανόπουλου με το ποδήλατο.

Όπως σημειώνει στο μήνυμά του: «Εκφράζουμε τη βαθιά μας θλίψη για τον θάνατο του συντοπίτη μας Κωστή Στεφανόπουλου, ο οποίος παρά τη μακρά και διακεκριμένη πολιτική διαδρομή του έως τον ανώτατο πολιτειακό θεσμό της χώρας παρέμεινε πάντοτε σεμνός, απλός και προσιτός. Όλοι μας θα θυμόμαστε για πάντα τις βόλτες του με το ποδήλατο, μια εικόνα που δείχνει τον άνθρωπο πέρα από τα αξιώματα. Ειλικρινά συλλυπητήρια στην οικογένειά του και στους οικείους του».