ΚοινωνίαΑρχείο

Τι θα γινόταν σε περίπτωση σεισμού στο νοσοκομείο Ναυπλίου;

Άσκηση ετοιμότητας πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί στο Νοσοκομείο Ναυπλίου για να διαπιστωθεί ποιά είναι η ετοιμότητα σε περίπτωση σεισμού. Αυτό ήταν άλλωστε και το σενάριο που περιελάμβανε τραυματίες και εγκλωβισμένους, με υπαίθρια ιατρεία να στήνονται εκτός του κτιρίου για τις πρώτες βοήθειες. Ένα σενάριο που δεδομένης της σεισμικότητας της χώρας μας, δεν απέχει και πολύ από την πραγματικότητα…

Η άσκηση πραγματοποιήθηκε με τη συνεργασία της Πυροσβεστικής, της Αστυνομίας και του ΕΚΑΒ και διενεργείται στο πλαίσιο του πανελλαδικού επιχειρησιακού σχεδιασμού και διαπίστωσης της ετοιμότητας του προσωπικού των Νοσοκομείων ως προς την αντιμετώπιση εκτάκτων αναγκών και διαχείρισης κρίσεων. Στόχος ήταν επίσης η βελτιστοποίηση της συνεργασίας με τους εμπλεκόμενους φορείς και κυρίως το Πυροσβεστικό Σώμα. 
 

Σε αυτή παρευρέθηκαν η Διοικήτρια του Νοσοκομείου Αργολίδας Αγγελική Φλώκου, ο αναπληρωτής διοικητής του Νοσοκομείου Ναυπλίου Γεώργιος Φαράντος και ο διοικητής της Πυροσβεστικής υπηρεσίας Ναυπλίου Βασίλης Αλεξόπουλος, ενώ συνολικά συμμετείχαν περισσότερα από 100 άτομα νοσηλευτικού, ιατρικού, πυροσβεστικού και αστυνομικού προσωπικού.

Οι ασκήσεις Ετοιμότητας γίνονται σε όλες τις Υγειονομικές Περιφέρειες και έχουν σχεδιαστεί από το Εθνικό Κέντρο Επιχειρήσεων Υγείας (ΕΚΕΠΥ). Την επίβλεψη της άσκησης είχε κλιμάκιο του ΕΚΕΠΥ, παρουσία του Διοικητή Νικόλαου Παπαευσταθίου. Ανάλογη άσκηση είναι προγραμματισμένη και στο Άργος.