ΕκδηλώσειςΑρχείο

Ενημέρωση για αντιβιοτικά και εμβόλια στο Ναύπλιο

Ενημερωτική Εκδήλωση για τους Δημότες με θέμα: «Μύθοι & Αλήθειες για τα Αντιβιοτικά και τα Εμβόλια» πραγματοποιείται στο Δήμο Ναυπλιέων, τη Δευτέρα, 28 Νοεμβρίου, ώρα 6.00 μ.μ. στο Εργατικό Κέντρο Δήμου Ναυπλιέων (25ης Μαρτίου 2, Ναύπλιο).

Η εκδήλωση υλοποιείται με τη συνδιοργάνωση του Δήμου Ναυπλιέων, στο πλαίσιο της Εκστρατείας Ενημέρωσης για την Ορθή Χρήση των Αντιβιοτικών & των Εμβολίων που διοργανώνουν από κοινού το Ελληνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων, η Ελληνική Εταιρεία Λοιμώξεων, η Ελληνική Εταιρεία Χημειοθεραπείας και ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών, υπό την Αιγίδα της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ).
 

Στόχος της Εκστρατείας Ενημέρωσης είναι να γίνει κατανοητό από όλους τους Δημότες:

  • Πώς μπορούν και οι ίδιοι να συμβάλλουν στη μείωση της άσκοπης χρήσης των αντιβιοτικών, μαθαίνοντας πότε πραγματικά χρειάζεται να πάρουν αντιβιοτικό και πότε όχι,
  • Ποιες είναι οι συνέπειες από την άσκοπη χρήση των αντιβιοτικών,
  • Πώς προλαμβάνονται οι λοιμώξεις μέσω των εμβολιασμών στους ενήλικες ώστε να μη νοσήσουν και να μη χρειαστεί τελικά να πάρουν αντιβιοτικό.

 

Το θέμα θα αναπτύξει η κ. Γαρυφαλλιά Πουλάκου, Παθολόγος – Λοιμωξιολόγος, Επιμελήτρια Α΄ ΕΣΥ, Δ΄ Παθολογική Κλινική Π.Γ.Ν. “ΑΤΤΙΚΟΝ”

Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.