ΚοινωνίαΑρχείο

Θέλουν να σηκώσουν το κυπαρίσσι του Άργους

Το Άργος έχει τον δικό του «Πύργο της Πίζας» μόνο που δεν πρόκειται για κτίσμα αλλά για δέντρο. Πρόκειται για ένα πανύψηλο κυπαρίσσι με πλούσια ιστορία το οποίο έχει πάρει μία επικίνδυνη κλίση και σύμφωνα με τις αρμόδιες υπηρεσίες πρέπει να κοπεί.

Το εν λόγω κυπαρίσσι είναι το μοναδικό δένδρο που απέμεινε από τον κήπο του Καλλέργη. Ο Βαρδουνιώτης σε σημαντικό άρθρο του το 1891 περιγράφει αυτόν τον θαυμάσιο κήπο και μνημονεύει συστάδα κυπαρισσιών τα οποία προϋπήρχαν ενώ ο Τσακόπουλος σε άρθρο του 1939 μνημονεύει τα κυπαρίσσια που είχαν απομείνει. Να σημειωθεί πως το σπίτι του Καλλέργη κτίσθηκε το 1830 και η ηλικία του δέντρου υπολογίζεται πως ξεπερνά τον έναν αιώνα.

Με το θέμα ασχολήθηκαν πολίτες του Άργους και τοπικά μέσα, μεταξύ άλλων και ο Έντυπος Αναγνώστης, όπως επίσης και ο ίδιος ο δήμαρχος Άργους – Μυκηνών που δεν φαίνεται να εξετάζει κάποια άλλη λύση πέραν της κοπής του.

Από την άλλη υπάρχουν πολίτες που υποστηρίζουν πως το δέντρο δεν έχει πάρει κάποια ιδιαίτερη κλίση και δύναται να στηριχθεί και να περιφραχθεί παραμένοντας ως αξιοθέατο, αφού άλλωστε αποτελεί ιστορικό τεκμήριο της πόλεως.

Γι’ αυτόν τον λόγο δημιουργήθηκε σελίδα στο Facebook με τίτλο: «Θέλουμε να σώσουμε το κυπαρίσσι του Άργους». Όσοι πιστοί είναι της άποψης ότι το κυπαρίσσι μπορεί ακόμα να σωθεί, ας προσέλθουν…
 
Διαβάστε Επίσης:
Άδοξο τέλος για ένα φυσικό μνημείο της πόλης του Άργους