ΕκδηλώσειςΑρχείο

Ο Καθηγητής Φιλοσοφίας Γιώργος Στείρης στον «Δαναό»

Την Κυριακή 4 Δεκεμβρίου και ώρα 6.30 μ.μ., στην αίθουσα διαλέξεων του Συλλόγου Αργείων «ο Δαναός» θα μιλήσει ο Γεώργιος Στείρης με θέμα: «Η σύγχρονη δημοκρατία και τα δεινά της: λαϊκισμός, μεσσιανισμός, ελιτισμός».

Θα ακολουθήσει συζήτηση.

Ο Ομιλητής:

Ο Γεώργιος Στείρης είναι Επίκουρος Καθηγητής Φιλοσοφίας στο Τμήμα Φιλοσοφίας, Παιδαγωγικής και Ψυχολογίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Κιβέρι, αποφοίτησε από το 2ο Γενικό Λύκειο Αργους και στη συνέχεια σπούδασε στη Φιλοσοφική Σχολή του Πανεπιστημίου Κρήτης. Μετά την αποφοίτησή του συνέχισε τις σπουδές του στη Φιλοσοφική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών, από όπου έλαβε διδακτορικό δίπλωμα στη Φιλοσοφία.

Εχει διδάξει και διδάσκει, πέραν του Πανεπιστημίου Αθηνών, στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, το Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο, στα Πανεπιστήμια Κονέκτικατ και ΄Εμορυ των ΗΠΑ, στο Πανεπιστήμιο του Βοσπόρου στην Κωνσταντινούπολη και στο Εθνικό Πανεπιστήμιο του Καζακστάν.

Είναι Γενικός Γραμματέας της Ελληνικής Φιλοσοφικής Εταιρείας. Ανακηρύχθηκε Επίτιμος Δημότης Χίου για την προσφορά του στην προαγωγή της φιλοσοφικής έρευνας ( 2012 ). Επίσης, του απονεμήθηκε το χρυσό μετάλλιο του Εθνικού Πανεπιστημίου του Καζακστάν για την προσφορά του στη μελέτη της αραβικής φιλοσοφίας (2015 ).

Εχει δημοσιεύσει 6 επιστημονικά βιβλία στα ελληνικά και 2 στα αγγλικά. Εχει επίσης δημοσιεύσει 47 επιστημονικά άρθρα (σε πέντε διαφορετικές γλώσσες ). Εχει δώσει διαλέξεις και συμμετάσχει ως ομιλητής σε 40 επιστημονικά συνέδρια στην Ευρώπη, την Αμερική και την Ασία.

Είναι μέλος επιστημονικών ενώσεων και κριτής επιστημονικών περιοδικών και προγραμμάτων στις ΗΠΑ, το Βέλγιο και τη Μεγάλη Βρετανία.