ΚοινωνίαΑρχείο

Αποζημιώσεις τώρα για την κλημεντίνη

Να ξεκινήσει άμεσα η διαδικασία εκτίμησης των ζημιών λόγω των πρόσφατων έντονων βροχοπτώσεων στην παραγωγή μανταρινιών ποικιλίας “κλημεντίνη” στην Αργολίδα από τον ΕΛΓΑ ώστε οι αποζημιώσεις να καταβληθούν χωρίς καθυστερήσεις ζητά ο Γιάννης Ανδριανός με ερώτησή του προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Βαγγέλη Αποστόλου.

Το κείμενο της Ερώτησης έχει ως εξής:
«Οι πρόσφατες έντονες, διαρκείς βροχοπτώσεις στην Αργολίδα προκάλεσαν σημαντικές ζημιές στην παραγωγή μανταρινιών ποικιλίας  “κλημεντίνη”, καθώς ακολούθησε η πτώση μεγάλων ποσοτήτων του καρπού.

Κατόπιν αυτού καθίσταται επικτακτική η άμεση εκκίνηση των διαδικασιών για την εκτίμηση των ζημιών από τον ΕΛΓΑ και την καταβολή αποζημιώσεων στους πληγέντες, λόγω της δεινής οικονομικής κατάστασης που βρίσκονται οι παραγωγοί, τις υποχρεώσεις που καλούνται να καταβάλλουν και το υψηλό κόστος παραγωγής.

Τούτων δοθέντων,

ΕΡΩΤΑΤΑΙ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ:
1. Με ποιες άμεσες ενέργειες θα εκκινηθούν οι διαδικασίες για την εκτίμηση των ως άνω ζημιών στην παραγωγή μανταρινιών ποικιλίας “κλημεντίνη” στην Αργολίδα από τον ΕΛΓΑ ώστε οι αποζημιώσεις να καταβληθούν χωρίς καθυστερήσεις».