ΚοινωνίαΑρχείο

Σε νέα επεισόδια μπαίνει η δίκη της «μαύρης χήρας» (Vid)

Στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Τρίπολης συνεχίζεται από σήμερα το πρωί η πολύκροτη δίκη για την υπόθεση δολοφονίας του Θανάση Λάμπρου, του καπετάνιου από την Κοιλάδα, με τη χήρα σύζυγο του να είναι αντιμέτωπη με την κατηγορία της ανθρωποκτονίας απο πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση.

Από την αρχή της ακροαματικής διαδικασίας μέχρι σήμερα έχουν γίνει οκτώ συνολικά συνεδριάσεις και κάποιες από αυτές έχουν διαρκέσει μέχρι τα μεσάνυχτα μέσα σε συνεχείς εντάσεις και αψιμαχίες μεταξύ των εμπλεκομένων.

Μέχρι σήμερα έχουν κατατεθεί από πλευράς συνηγόρων υπεράσπισης δυο αιτήσεις εξαίρεσης κατά της προέδρου των πρωτοδικών που περιλαμβάνουν υπόνοιες μεροληψίας παράνομη συμπεριφορά και κατά του κ. Εισαγγελέα της έδρας και των μελών για επιδοκιμασία με μορφασμούς, οι οποίες και απορρίφθηκαν και έτσι το δικαστήριο θα συνεχίσει με την ίδια σύνθεση.

Επίσης έχει κατατεθεί μια αγωγή κακοδικίας για την πρόεδρο των Πρωτοδικών Τρίπολης η οποία πρέπει να δικαστεί από το Ειδικό δικαστήριο Αγωγών Κακοδικίας.

Στην επόμενη συνεδρίαση αναμένεται η απολογία της κατηγορουμένης, θα ακολουθήσει η εισαγγελική αγόρευση και οι αγορεύσεις των συνηγόρων και της πολιτικής αγωγής, θα βγει η πρώτη απόφαση και θα ακολουθήσει ο δεύτερος κύκλος της διαδικασίας.