ΑυτοδιοίκησηΑρχείο

6 προτάσεις για το Τεχνικό Πρόγραμμα του Δήμου Ναυπλιέων

Τις προτάσεις της «Άλλης Πρότασης» σχετικά με το τεχνικό πρόγραμμα του Δήμου Ναυπλιέων όπως αυτό παρουσιάστηκε στη συνεδρίαση της 16ης Δεκεμβρίου, γνωστοποιεί ο δημοτικός σύμβουλος της παράταξης Μπάμπης Αντωνιάδης.

Αυτές συνοψίζονται στα εξής:
1. Μελέτη για την οικοδόμηση του 5ου δημοτικού σχολείου Ναυπλίου, ώστε ο φάκελος για ένταξη σε Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα να είναι πλήρης, σε συνδυασμό με την κινητικότητα που υπάρχει στο θέμα των δημόσιων εκτάσεων στην περιοχή του Ν. Βυζαντίου.
2. Προγραμματική σύμβαση με την εκκλησία για μελέτη εφαρμογής και προϋπολογισμός, αφού καθορίσουμε τη χρήση του Ενετικού κτηρίου, δίπλα στην εκκλησία του Αγ. Γεωργίου.
3. Επικαιροποίηση του προϋπολογισμού και συμπλήρωση των απαιτούμενων μελετών (π.χ. φωτισμός) για τη διαμόρφωση της περιοχής γύρω από τον αρχαιολογικό  χώρο της Ασίνης.
4. Μελέτη για την αναστήλωση και ανάδειξη του οθωμανικού κτηρίου στην Κάντια και ταυτόχρονα διερεύνηση  της δυνατότητας παραχώρησης των δικαιωμάτων των δικαιούχων στο δήμο.
5. Μελέτη εφαρμογής για την υλοποίηση  της υπάρχουσας προμελέτης ψηφιακής έκθεσης, με θέμα τη σχέση των ανθρώπων με τα ζώα από την προϊστορική περίοδο μέχρι σήμερα, η οποία θα στεγαστεί στο παλαιό σχολείο του Μάνεση.  Η προμελέτη υπάρχει ήδη στο δήμο ενώ μια τέτοια δραστηριότητα θα μπορούσε να ενταχθεί στο νέο ΕΣΠΑ. Η ιδέα είχε αφετηρία την ύπαρξη σκελετών αλόγων στον αρχαιολογικό χώρο των Δενδρών.
6. Μελέτη για την ψηφιακή απεικόνιση της ιστορίας της πόλης του Ναυπλίου μέσα από τρισδιάστατες αναπαραστάσεις, ώστε ο επισκέπτης να έχει τη δυνατότητα να παρακολουθεί τις αλλαγές της πόλης σε κάθε ιστορική φάση (Φραγκοκρατία, Α’ και Β’ Βενετοκρατία, Α’ και Β’ Οθωμανική περίοδος, πρώτη πρωτεύουσα, πρώτος προσφυγικός οικισμός στην Πρόνοια. )  Με αυτή την εφαρμογή, ο επισκέπτης θα μπορεί να «ταξιδέψει» στην πόλη, ανάλογα με την χρονική περίοδο που επιλέγει. Έχουμε το προνόμιο να υπάρχουν πολλές γκραβούρες και φωτογραφίες που ξεκινούν από το 1864. Έτσι, υπάρχει η δυνατότητα απόδοσης της τρισδιάστατης απεικόνισης της γεωγραφίας του Ναυπλίου.

Οι προτάσεις αυτές, όπως σημειώνεται, έχουν σκοπό την προετοιμασία του δήμου, ώστε να προτείνει έγκαιρα την ένταξη έργων σε προγράμματα του επόμενου χρηματοδοτικού προγράμματος της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ο δήμαρχος έκανε αποδεκτές κάποιες από τις προτάσεις αυτές, όπως τη μελέτη για το 5ο δημοτικό σχολείο, τον περιβάλλοντα χώρο της Ασίνης και το οθωμανικό κτήριο στην Κάντια. Για το λόγο αυτό όλη η αντιπολίτευση ψήφισε το τεχνικό πρόγραμμα του δήμου. Δυστυχώς, καμία από τις προτάσεις δεν εντάχθηκε στο προϋπολογισμό του δήμου για το έτος 2017!