ΡεπορτάζΑρχείο

Ο Άγιος Νικόλαος έγινε πάρκινγκ και σας περιμένει!

Επιτακτική όσο ποτέ είναι η εφαρμογή της απόφασης του δημοτικού συμβουλίου για την τοποθέτηση μπάρας στην Αμαλίας, αφού οι οδηγοί όχι μόνο συνεχίζουν να δημιουργούν κυκλοφοριακή συμφόρηση στο ιστορικό κέντρο της Παλιάς Πόλης του Ναυπλίου, αλλά μιας και δεν βρίσκουν, παρκάρουν όπου βρουν. 

Αυτές τις γιορτές οι εφευρετικοί οδηγοί αποφάσισαν να μετατρέψουν σε πάρκινγκ την Πλατεία της ιστορικής εκκλησίας του Αγίου Νικολάου, βρίσκοντας ανοιχτή δίοδο και μη σκεπτόμενοι ούτε καν το ενδεχόμενο να βρουν κλήση στο παρμπριζ, αφού μάλλον κανείς δεν ασχολείται με το θέμα.
 

Η εικόνα που παρουσιάζει η συγκεκριμένη πλατεία αυτές τις μέρες αποτελεί ντροπή για την πόλη και δεν είναι μόνο αυτό. Ενώ υποτίθεται ότι είναι σε ισχύ η απαγόρευση της στάσης και της στάθμευσης στο πλακόστρωτο της Αμαλίας, βλέπουμε και αυτό να καταστρατηγείται συνεχώς.

Όσο λοιπόν επιτρέπεται ακόμα να εισέρχονται αυτοκίνητα στο ιστορικό κέντρο του Ναυπλίου, χωρίς να υπάρχουν αρκετοί χώροι στάθμευσης, είναι αναμενόμενο να υπάρχει το χάος και η αναρχία που επικρατεί αυτή την στιγμή.
 

Το παράνομο πάρκινγκ στις πλατείες αλλοιώνει τον χαρακτήρα της πόλης και όσο οι απερίσκεπτοι οδηγοί βλέπουν ότι δεν τους ενοχλεί κανείς, θα συνεχίσουν να παρανομούν ασύστολα, αμαυρώνοντας την εικόνα του Παλιού Ναυπλίου.

Αν κρίνουμε από αυτά που βλέπουμε, η δημοτική αρχή οφείλει να υλοποιήσει το συντομότερο δυνατό τις αποφάσεις που έχει πάρει για το κυκλοφοριακό της Παλιάς Πόλης, σε συνδυασμό με την επίλυση του θέματος της στάθμευσης.