ΚοινωνίαΑρχείο

Η ποινή για τον πατέρα και τον εραστή του που βίαζαν τον 12χρονο στο Άργος

Σε κάθειρξη 20 ετών καταδικάστηκαν από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Σπάρτης ο πατέρας και ο εραστής του οι οποίοι είχαν σοκάρει την κοινή γνώμη τον περασμένο Ιούλιο, όταν αποκαλύφθηκε ότι βίαζαν σε διαμέρισμα στο Άργος τον 12χρονο γιο του πρώτου.

Χθες, στο δικαστήριο αρνήθηκαν τις κατηγορίες χωρίς ωστόσο να αμφισβητήσουν τα ευρήματα του ιατροδικαστή, τα οποία τα απέδωσαν σε κακές παρέες που είχε το παιδί όταν έμενε με τη γιαγιά του. Οι ισχυρισμοί τους δεν έπεισαν το δικαστήριο που τους έκρινε ομόφωνα ένοχους.

Αν και ο εισαγγελέας ζήτησε την ανώτατη ποινή για τους δυο κατηγορούμενους, το δικαστήριο επέβαλε στον καθένα συνολική ποινή κάθειρξης 20 ετών και πενταετή στέρηση πολιτικών δικαιωμάτων χωρίς να τους αναγνωρίσει κανένα ελαφρυντικό.

 

Το χρονικό της υπόθεσης:

Η υπόθεση είχε συγκλονίσει το πανελλήνιο το περασμένο καλοκαίρι όταν η γιαγιά του 12χρονου κατήγγειλε στην αστυνομία τα όσα της είχε εκμυστηρευτεί ο εγγονός της. Το άτυχο αγόρι έμενε με τη μητέρα και τη γιαγιά του στην Αθήνα μέχρι και τον Ιούλιο του 2015 όταν θέλησε να περάσει λίγο χρόνο με τον πατέρα του που ζούσε στην Αργολίδα, καθώς οι γονείς του ήταν διαζευγμένοι από το 2009. Αν και ο 12χρονος αρχικά είχε επισκεφθεί τον πατέρα του για λίγες ημέρες, τελικά, έμεινε μέχρι τον Μάιο του 2016 οπότε και τηλεφώνησε στη γιαγιά του, παραπονούμενος ότι πονούσαν τα δόντια και τα ούλα του.

Οι δάσκαλοι του παιδιού στο σχολείο του στο Άργος έπεσαν από τα σύννεφα όταν έμαθαν τι είχε συμβεί αφού από την αρχή της χρονιάς δεν είχαν πάρει πρέφα ότι κάτι δεν πήγαινε καλά με τον μικρό που έπασχε από ελαφρά νοητική στέρηση.

Επειδή η μητέρα του αγοριού έλειπε στη Γερμανία, η γιαγιά πήγε αμέσως στην Αργολίδα και πήρε πίσω στην Αθήνα τον εγγονό της. Λίγες ημέρες αργότερα ο 12χρονος αποκάλυψε στη γιαγιά του τα όσα βίωσε, για πάνω από 10 μήνες, από τον ίδιο τον «πατέρα» του και τον σύντροφό του με τον οποίο συγκατοικούσαν. Αμέσως η γιαγιά ενημέρωσε την αστυνομία και το παιδί υπεβλήθη σε ιατροδικαστική εξέταση. Τότε ο ιατροδικαστής έμεινε άφωνος καθώς εντόπισε ευρύματα βιασμού και πάρα φύση ασέλγειας. Οι δυο άνδρες συνελήφθησαν και οδηγήθηκαν στον ανακριτή.