ΑθλητισμόςΑρχείο

Η πρόκριση για το Πανευρωπαϊκό Παίδων βόλεϊ περνά από το Άργος (Vid)

Πραγματοποιήθηκε σήμερα το μεσημέρι στο Δημαρχείο Άργους η πρώτη επίσημη συνέντευξη Τύπου εν όψει της διεξαγωγής του προκριματικού ομίλου του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος που θα διεξαχθεί στο ΔΑΚ Άργους (13-15 Ιανουαρίου) και αποτελεί συνδιοργάνωση του Δήμου Άργους-Μυκηνών και της Ελληνικής Ομοσπονδίας Πετοσφαίρισης.

Στην εκδήλωση μίλησαν ο Δήμαρχος Άργους Δημήτρης Καμπόσος, ο οποίος αναφέρθηκε στα πολύπλευρα οφέλη της φιλοξενίας της συγκεκριμένης διοργάνωσης στην πόλη, ο μάνατζερ των Εθνικών ομάδων Μάριος Γκιούρδας ο οποίος από την πλευρά του ευχαρίστησε το Δήμαρχο και τους τοπικούς φορείς για τη στήριξη που παρέχουν στο αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα, κάτι που επανέλαβε κι Ομοσπονδιακός τεχνικός Νίκος Ζαλμάς ο οποίος με τη σειρά του αναφέρθηκε και σε αγωνιστικά ζητήματα.

Αναλυτικά οι δηλώσεις:

Δημήτρης Καμπόσος (Δήμαρχος Άργους): «Είναι ένα σπουδαίο γεγονός που θα φιλοξενηθεί στο ΔΑΚ Άργους από 13 έως 15 Ιανουαρίου. Οι Εθνικές ομάδες Ελλάδας, Ρωσίας, Ισραήλ και Ισπανίας από νέα παιδιά έως 19 ετών θα είναι στην πόλη μας για να αγωνιστούν στην προτελευταία φάση του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος. Τέτοια γεγονότα αναβαθμίζουν τον αθλητισμό, αναβαθμίζουν την πόλη και το αθλητικό της στάτους διότι όταν οι απλοί φίλαθλοι έρχονται σε επαφή με αθλητές οι οποίοι έχουν ιδιαίτερες ικανότητες και κάνουν πρωταθλητισμό, θα λειτουργήσουν ως θετικά παραδείγματα για την ευγενή άμιλλα και τον υγιή ανταγωνισμό και θα δώσουν κίνητρα στα νέα παιδιά για να φτάσουν στο ίδιο επίπεδο.

Προσβλέπουμε και σε άλλες διοργανώσεις θέλοντας να δώσουμε κίνητρα στη νεολαία της περιοχής, αλλά παράλληλα θα κάνει γνωστή σε όλο τον κόσμο την πόλη μας για την οποία καμαρώνουμε.
Πριν αναλάβω τα καθήκοντα μου ως Δήμαρχος, ήμουν καθηγητής φυσικής αγωγής προέρχομαι από τον αθλητισμό και τον έχω υπηρετήσει σε όλες τις βαθμίδες. Έχω δώσει κι εγώ ότι μπορώ περισσότερο και το ίδιο κάνω και ως Δήμαρχος. Καλώς ήλθατε στην πόλη μας και περιμένουμε να μας φέρετε κι άλλες τέτοιες διοργανώσεις».

Μάριος Γκιούρδας (Μάνατζερ Εθνικών ομάδων): «Θα ήθελα εκ μέρους της ΕΟΠΕ και του προέδρου Γιώργου Καραμπέτσου να ευχαριστήσω, τον Δήμο Άργους Μυκηνών, όλους τους τοπικούς φορείς και προσωπικά το Δήμαρχο κ. Καμπόσο γιατί σ’ αυτές τις πραγματικά δύσκολες εποχές είναι κοντά σ’ αυτή την προσπάθεια της Εθνικής. Είναι επίσης σημαντικό γιατί πρόκειται για την Εθνική Παίδων, η οποία απαρτίζεται από παιδιά σε ευαίσθητες ηλικίες τα οποία ψάχνουν κίνητρα και φιλοδοξίες για να βρουν το δικό τους δρόμο. Είναι όμορφη αλλά και δύσκολη η προσπάθεια για να προκριθούμε στα τελικά του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος. Είναι επίσης ωραίο να αισθάνεσαι ότι έχεις δίπλα σου ανθρώπους και φορείς που βοηθούν. Πιστεύω ότι η τοπική κοινωνία θα στηρίξει την ομάδα γιατί οι Παίδες μας έχουν ανάγκη και τον κόσμο. Πρέπει να γίνει μια αγωνιστική υπέρβαση αλλά ελπίζουμε όλα θα πάνε καλά κι εύχομαι το 2017 να είναι για όλο τον κόσμο πιο όμορφο από το 2016».

Νίκος Ζαλμάς (Προπονητής Εθνικής Παίδων): «Έχουμε έρθει σε ένα φιλόξενο τόπο κι οφείλουμε να ευχαριστήσουμε όλους, από τον πρώτο πολίτη της πόλης και όλους τους εμπλεκόμενους φορείς που θα μας στηρίξουν. Ο κ. Γκιούρδας είπε ότι είναι μια δύσκολη πρόκριση κι όντως ισχύει γιατί ήταν μια από τις δύσκολες κληρώσεις. Η Ρωσία και η Ισπανία τα τελευταία χρόνια είναι σταθερά στην πρώτη εξάδα των Ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων και το Ισραήλ δεν ήταν ότι το καλύτερο από το τελευταίο γκρουπ δυναμικότητας. Παρόλα αυτά υπάρχει μεγάλη αισιοδοξία σε όλα τα παιδιά και πιστεύω απόλυτα ότι αν θέλεις να είσαι στις 12 καλύτερες ομάδες της Ευρώπης πρέπει να αποκλείσεις κάποιους μεγάλους αντιπάλους. Το κίνητρο υπάρχει, η θέληση επίσης, έχουμε το υλικό και μένουν μόνο οι αποδείξεις το επόμενο τριήμερο. Ελπίζω με τη στήριξη του κόσμου να πανηγυρίσουμε μια μεγάλη πρόκριση. Σ’ αυτή την προσπάθεια έχουμε πολύ μεγάλη βοήθεια από στην Ομοσπονδία και ελπίζουμε όλοι την επόμενη Κυριακή να πανηγυρίσουμε μετά από χρόνια μια πρόκριση στα τελικά, η οποία θα ανοίξει νέους ορίζοντες σ’ αυτή τη φουρνιά των αθλητών αλλά και τις επόμενες που ακολουθούν.

Μέσα από την καρδιά μου ένα μεγάλο ευχαριστώ στον Δήμαρχο και την πόλη του Άργους για την στήριξη σ’ αυτή τη δύσκολη περίοδο».