Site icon Αρχείο anagnostis.org

Συνέδριο δημιουργίας νέου πολιτικού χώρου ζητά ο Μανιάτης

Συνέδριο δημιουργίας νέου πολιτικού χώρου ζητά ο Μανιάτης

Με ενδιαφέρον εξελίχθηκε η 6η Σύνοδος της ΚΠΕ ΠΑΣΟΚ στο Ξενοδοχείο Divani Caravel στην Αθήνα με τον βουλευτή Αργολίδας Γιάννη Μανιάτη στην ομιλία του να στέκεται στα εξής σημεία:

 

– 1η πρόταση: Προανακριτική επιτροπή στη Βουλή για τη χρεωκοπία των ελληνικών τραπεζών. Το ελληνικό τραπεζικό σύστημα, δηλαδή ο πραγματικός ιδιοκτήτης όλων των ελληνικών ιδιωτικών επιχειρήσεων, όλων των χωραφιών των αγροτών και όλων των σπιτιών μας, που είναι με δάνεια, ο ιδιοκτήτης αυτών των «μαγαζιών» είναι οι ξένοι. Κι ο Τσίπρας αποδέχθηκε να χάσουμε αξία 25 δις € που είχε το ελληνικό τραπεζικό σύστημα το Σεπτέμβριο του 2014 και τώρα το ελληνικό τραπεζικό σύστημα να έχει αξία λιγότερη από 1 δις € και κυρίως να το διοικούν ξένα funds, που τσακώνονται μεταξύ τους για το ποιος θα είναι στη Διοίκηση της Εθνικής ή της Πειραιώς.

Τι χειρότερο πρέπει να κάνουν για να σηκώσουμε στον ουρανό τις πολιτικές ευθύνες αυτής της παράταξης; Τι χειρότερο θα κάνουν;

 

– 2η πρόταση: Το ΠΑΣΟΚ να δεσμευθεί ότι θα καταργήσουμε το νόμο του Υπερταμείου. Δεν θα αναδιαπραγματευτούμε, αλλά θα τον καταργήσουμε, γιατί συνιστά βαθιά προσβολή της εθνικής μας αξιοπρέπειας το να αποφασίζει ένα Διοικητικό Συμβούλιο υπό ένα εποπτικό Συμβούλιο και να μην έχει καν δικαίωμα η Γενική Συνέλευση του Υπερταμείου, που είναι ο εκάστοτε Έλληνας Υπουργός Οικονομικών, να αλλάξει τις επιλογές του ξένου κ. ΛεΠάπ και να αγνοεί απολύτως η Βουλή για το τι συμβαίνει εκεί μέσα. Για την περιουσία της Ελλάδας, τη Δημόσια περιουσία, γιατί την ιδιωτική την έχουν πάρει ήδη οι τράπεζες.

– 3η πρόταση – Δάνεια: Κατά τη συζήτηση της ενσωμάτωσης της τελευταίας Οδηγίας, στην οποία ήμουν εισηγητής, η Δημοκρατική Συμπαράταξη κατέθεσε μια πολύ συγκεκριμένη πρόταση, η οποία συνοπτικά περιλαμβάνει:

α) Κανένα σπίτι μεσαίου και φτωχού νοικοκυριού δεν βγαίνει στον αέρα. Ούτε σε κανονικό, ούτε σε ηλεκτρονικό πλειστηριασμό, που είναι το 2ο κόλπο που είναι σε εξέλιξη τώρα.

β) Δημοσιοποιούμε τα ονόματα των στρατηγικών κακοπληρωτών. Όλα στον αέρα. Όπως δημοσιοποιούμε τις Δηλώσεις Πόθεν Έσχες των δημοσίων υπαλλήλων, βουλευτών, δημοσιογράφων, δικαστικών, κ.ά., να δημοσιοποιούμε τα ονόματα των στρατηγικών κακοπληρωτών, οι οποίοι υποχρεώνονται άμεσα είτε να αποπληρώσουν τα δάνεια, είτε μόνο γι’ αυτούς να πάνε στα Funds. Γιατί δεν μπορεί και ο φτωχός που δεν μπορεί να αποπληρώσει το δάνειο των 100.000€ να είναι στην ίδια μοίρα με τον τυπάκο που έχει πάρει τα 8-9 εκατ. € για τη βίλα του (και οι τράπεζες ξέρουν ποιοι είναι). Για να τελειώνει το ανέκδοτο αυτό.

γ) Οι βουλευτές και οι Υπουργοί του ΣΥΡΙΖΑ που κυβερνούν να έχουν όλα τα λεφτά τους στις ελληνικές τράπεζες, διαφορετικά να σηκωθούν να φύγουν! Όλα τα λεφτουδάκια του κ. Παπαδημούλη, του κ. Τσακαλώτου, του κ. Σταθάκη, του κ. Παπαδημητρίου μέσα, αλλιώς στο σπίτι τους κι ας κάνουν πολιτική από εκεί.

 

Τα πράγματα λοιπόν είναι λυμένα με πολύ απλό τρόπο. Η πρόσκλησή μας είναι ανοιχτή και δημοκρατική. Πρέπει με πολύ γενναιότητα, χωρίς αποκλεισμούς, να πάμε το ταχύτερο δυνατόν σ’ ένα ανοιχτό Συνέδριο, όχι όμως ομόσπονδων οντοτήτων. Πρέπει να πάμε σ’ ένα ενιαίο Συνέδριο της Δημοκρατικής Παράταξης, της Παράταξης, όχι της Συμπαράταξης, όπου προφανώς με αξιακά και ηθικά κριτήρια, με ανοιχτή διαδικασία θα επιλέξουμε τα πολιτικά μας όργανα, την Προγραμματική μας Θέση, τα πάντα. Ένα Συνέδριο δημιουργίας ενός νέου πολιτικού χώρου, της Δημοκρατικής Παράταξης.

 

Exit mobile version