ΠολιτικήΑρχείο

Το πόρισμα για τον υπέρμετρο δανεισμό κομμάτων και ΜΜΕ

Στην εκπομπή «Πρωινή Ανάγνωση» στο τηλεοπτικό κανάλι της Βουλής μίλησε ο βουλευτής Αργολίδας του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Γκιόλας.

Προσκεκλημένος του Γιώργου Γαβαλά και της Κέλλυς Κοντογεώργη ο κ. Γκιόλας αναφέρθηκε στο έργο της εξεταστικής επιτροπής της Βουλής για τα δάνεια κομμάτων και ΜΜΕ, το υπό σύνταξη πόρισμα και την επικείμενη, τελική, συνεδρίαση της επιτροπής, που προσδιορίστηκε για την προσεχή Παρασκευή 20 Ιανουαρίου.

Ερωτηθείς σχετικά ο κ. Γκιόλας τόνισε, μεταξύ  άλλων, ότι το πόρισμα της πλειοψηφίας της επιτροπής, καταγράφει τις – κατά περίπτωση- υπερβάσεις, στρεβλώσεις, παρατυπίες κλπ που συνέτειναν έτσι ώστε το ύψος των δανείων σε ότι αφορά τα ΜΜΕ να αγγίξει το 1,3δις ευρώ και σε ότι αφορά τα κόμματα  ΝΔ-ΠΑΣΟΚ τα 401 εκατομμύρια.

Ο κ Γκιόλας πρόσθεσε ότι μετά και την υποβολή του τελικού πορίσματος είναι θέμα των αρμοδίων διωκτικών οργάνων να εξετάσουν τι ακριβώς συνέβη και ποιοι συνέβαλαν (από αβλεψία η σκοπιμότητα?) στον υπέρμετρο αυτό δανεισμό.

Καταλήγοντας ο Γιάννης Γκιόλας επισήμανε ότι προφανώς υπάρχει ανάγκη ενός θεσμικού πλαισίου για τον έλεγχο και την πλήρη διαφάνεια στα οικονομικά των πολιτικών κομμάτων.