ΚοινωνίαΑρχείο

Άκυρο του υπουργείου στα αιτήματα των αγροτών της Αργολίδας

Καμία θετική ανταπόκριση στα αιτήματα των αγροτών της Αργολίδας δεν υπήρξε εκ μέρους του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων μετά από σχετικές ερωτήσεις που υπέβαλλε ο βουλευτής Αργολίδας, Γιάννης Μανιάτης.

Ειδικότερα, για τις ζημιές από τη μειωμένη καρπόδεση και το δάκο στα ελαιόδενδρα η απάντηση του Υπουργού, κ. Αποστόλου, δεν έχει να προσθέσει τίποτα σε αυτά που ήδη ξέραμε για τους κανονισμούς του ΕΛΓΑ και των Κρατικών Οικονομικών Ενισχύσεων και τα οποία για μία ακόμη φορά μας επαναλαμβάνει….

Όσον αφορά στις ζημιές από τις πρόσφατες έντονες βροχοπτώσεις στα μανταρίνια επισημαίνει ότι βάσει των στοιχείων του Υποκαταστήματος ΕΛΓΑ Τρίπολης δεν διαπιστώθηκαν ζημιές καλυπτόμενες από τον Κανονισμό Ασφάλισης Φυτικής Προστασίας του ΕΛ.Γ.Α., διαπιστώθηκαν ζημιές από αίτια μη καλυπτόμενα ασφαλιστικά από τον Κανονισμό (ελαιοκυττάρωση).

Τέλος, για τη χρηματοδότηση του ερευνητικού προγράμματος αντιμετώπισης της προσυλλεκτικής κηλίδωσης στα μανταρίνια της ΠΕ Αργολίδας επισημαίνει ο Υφυπουργός, κ. Κόκκαλης, ότι τα θέματα που αφορούν στην αντιμετώπιση των τοπικών προβλημάτων φυτοπροστασίας ανήκουν στην αρμοδιότητα των Περιφερειών και ως εκ τούτου η χρηματοδότηση μπορεί να ζητηθεί από την Περιφέρεια Πελοποννήσου ή την Π.Ε. Αργολίδας και στην περίπτωση που οι προαναφερόμενοι φορείς δεν χρηματοδοτήσουν το πρόγραμμα, το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων (ΥΠΑΑΤ) μπορεί να εξετάσει τη δυνατότητα χρηματοδότησης με ένταξή του στο ΠΑΑ 2014-2020.