ΑυτοδιοίκησηΑρχείο

Θα αποδοθεί δικαιοσύνη για τις σχολικές επιτροπές;

Επιστρέφει στο θέμα των σχολικών επιτροπών του Δήμου Επιδαύρου η αντιπολίτευση, κατηγορώντας τον δήμαρχο για κωλυσυεργία ως προς τον καταλογισμό των ευθυνών και την απονομή δικαιοσύνης.

Αναλυτικά τα όσα αναφέρει η παράταξη του Τάσου Χρόνη:
«Τελικά ο Δήμαρχος είναι και αμελής, διότι δεν προχωρά την υπόθεση της ‘’κακοδιαχείρισης’’ όπως χαρακτηριστικά έχει πει, όσο και όπως θα έπρεπε, και αγνώμων, καθώς δεν προστατεύει τους ανθρώπους που τον τίμησαν αλλά και παράνομος (;) γιατί, ως επικεφαλής του Δήμου, δεν δίνει εντολή ώστε ο πρόεδρος της σχολικής επιτροπής να παραδώσει ΑΜΕΣΑ ότι στοιχεία έχει, στους ελεγκτικούς μηχανισμούς.

Δεν υπάρχει εξήγηση, αφού για  3 μήνες  περίπου, μετά την αλλαγή του Προέδρου των σχολικών επιτροπών -ο νέος πρόεδρος ορίστηκε στις 26-10-2016- δεν έχει ακόμα αποστείλει τα στοιχεία που ζητά η επίτροπος του ελεγκτικού συνεδρίου και μάλιστα με τρία (3)!! έγγραφά της.  Το πρώτο στις 27-9-2016 το οποίο παρέλαβε στις 3-10-2016 ο πρώην πρόεδρος των σχολικών επιτροπών, το δεύτερο στις 7-11-2016 το οποίο παρελήφθη από τον νυν πρόεδρο στις 15-11-2016 και το τρίτο στις 12-1-2017 το οποίο παρελήφθη επίσης από τον νυν πρόεδρο στις 17-1-2017. Το τελευταίο μάλιστα κοινοποιούταν στον κ. Δήμαρχο και στα μέλη των σχολικών επιτροπών με αποδεικτικό επίδοσης.

Φυσικά ο κ. Δήμαρχος από τον Οκτώβρη που έγινε η αλλαγή του Προέδρου μέχρι σήμερα δεν γνωρίζει τίποτα από όλα αυτά, παρά τη σοβαρότητα του θέματος!! Συνεχίζει να δηλώνει ο ίδιος αλλά και δια του Προέδρου κ. Ξυπολιά ότι “έχει υποβληθεί αίτημα προς τις αρμόδιες υπηρεσίες από τον κ. Δήμαρχο για διενέργεια έκτακτου διαχειριστικού ελέγχου …..”. Ρωτάμε: στην Επίτροπο που είναι αρμόδια για τον έλεγχο και τους ζητάει τους απολογισμούς, γιατί δεν τους έχουν αποστείλει μέχρι σήμερα; Θα συνεχίσει να βγάζει τον εαυτό του από το κάδρο των ευθυνών; Μάλλον. Συνηθισμένοι είμαστε εξάλλου!

Αυτό φαίνεται ξεκάθαρα από την τοποθέτησή του στο Δημοτικό Συμβούλιο στις 31-8-2016, όπου δήλωσε μεταξύ των άλλων: ” ….. Οι Σχολικές Επιτροπές είναι αυτές που ελέγχουν. Οι Σχολικές Επιτροπές δεν κάνουν καλά τη δουλειά τους; Αν υπάρχουν ευθύνες στον Πρόεδρο και στις Σχολικές Επιτροπές ας αποδοθούν. Εμείς δεν μπορούμε να κάνουμε διαφορετικά”. Συγχαρητήρια κύριε Δήμαρχε!

Γιατί δεν ενημερώνετε κ. Δήμαρχε και κ. Πρόεδρε τα μέλη των σχολικών επιτροπών αλλά και τους υπόλοιπους δημοτικούς συμβούλους και συνεργάτες της παράταξής σας που έχουν στοχοποιηθεί από την κοινωνία ενώ δεν φταίνε;

Δεν γνωρίζετε ότι εάν αποδειχθεί η “ατασθαλία”, όπως είχατε πει σε δημοτικό συμβούλιο, θα γίνει καταλογισμός σε όλα τα μέλη των σχολικών επιτροπών, βάζοντας σε περιπέτεια και έξοδα δημοτικούς συμβούλους, Διευθυντές σχολείων αλλά και απλούς πολίτες;

Πρέπει να σας υπενθυμίσω ότι έχετε υποχρέωση, νομική και ηθική, να παραπέμψετε άμεσα την υπόθεση στη δικαιοσύνη προκειμένου να αποδοθούν οι ευθύνες στον υπεύθυνο Πρόεδρο και έτσι να ικανοποιηθεί το περί δικαίου αίσθημα και ίσως να αποφευχθεί ο καταλογισμός στα μέλη των διοικητικών συμβουλίων που σας τίμησαν με τη συμμετοχή τους και τους εκθέτετε με την κωλυσιεργία και την επικίνδυνη απραξία σας».