ΑυτοδιοίκησηΑρχείο

Think tank πολιτικής σκέψης

«Η Νέα Πελοπόννησος μετατρέπεται σε δεξαμενή πολιτικής σκέψης και πολιτικής πρακτικής (think tank), αφού απέδειξε ότι έχει τη δυνατότητα και την αποφασιστικότητα να παράξει πολιτική, να συγκρουστεί και να αμφισβητήσει» τόνισε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης στην τοποθέτησή του κατά την ειδική συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου με θέμα τον απολογισμό του 2016, την Τετάρτη 25 Ιανουαρίου 2017 και αναρωτήθηκε «αν δεν είναι αυτό πολιτική πρωτοβουλία και πολιτική πρωτοπορία, τι είναι;».

Αφού υπογράμμισε εμφατικά ότι ο απολογισμός της Περιφερειακής αρχής Πελοποννήσου για το 2016 σηματοδοτεί ένα πολιτικά δεδομένα για την Πελοπόννησο και τη χώρα, ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου χαρακτήρισε συγκριτικό πλεονέκτημα της περιφερειακής αρχής την υπεράσπιση του σχεδίου της, το οποίο με συνέπεια προς τις προεκλογικές της δεσμεύσεις συνεχώς υλοποιεί, χωρίς να διαφοροποιείται μετεκλογικά. «Οι πολίτες το έχουν αναγνωρίσει αυτό ήδη δύο φορές και θα το κάνουν και τρίτη. Είμαστε επίσης υπερήφανοι γιατί είναι κοινά παραδεκτό σε όλη τη χώρα ότι το έργο της Περιφέρειας Πελοποννήσου είναι ιδιαίτερα σημαντικό και σε πολλές μάλιστα περιπτώσεις αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση για τις υπόλοιπες Περιφέρειες».

Ειδική αναφορά έκανε ακόμη ο κ. Τατούλης στη διαχείριση των συγχρηματοδοτούμενων προγραμμάτων, τονίζοντας ότι σε τέσσερα χρόνια υλοποιήσαμε με απόλυτη επιτυχία δύο προγράμματα, το ΕΣΠΑ και τα τομεακά των Υπουργείων, «και δεν μιλά κανείς για αυτό, γιατί πιθανώς θεωρούν αυτονόητες τις ικανότητές μας», όπως τόνισε.

Η Περιφέρεια Πελοποννήσου, σύμφωνα με όσα ενημέρωσε ο κ. Τατούλης, κατετάγη στις τρείς πρώτες Περιφέρειες της χώρας στο κλείσιμο του ΕΣΠΑ 2007 – 2013, το οποίο ολοκληρώθηκε στο τέλος του 2016, και βρίσκεται στην πρώτη θέση με τη μεγαλύτερη απορροφητικότητα στο νέο επιχειρησιακό πρόγραμμα.

Ο Περιφερειάρχης ανέφερε ακόμη ότι έχει εξασφαλίσει επιπλέον 120 εκατομμύρια ευρώ του επιχειρησιακού προγράμματος της Πελοποννήσου, από τα τομεακά προγράμματα, τόσο για το έργο της ολοκληρωμένης διαχείρισης των απορριμμάτων, όσο και για βιολογικούς καθαρισμούς και έργα ύδρευσης και αποχέτευσης.

Αφού αναφέρθηκε ο κ. Τατούλης στα σημαντικά έργα οδοποιίας, ύδρευσης, σχολικών κτιρίων, νοσοκομειακών υποδομών και εξοπλισμού, που ολοκλήρωσε με επιτυχία η Περιφέρεια, στηλίτευσε τη συμπεριφορά της αντιπολίτευσης, η οποία «παραμένει μόνιμα στην άρνηση χωρίς να έχει θέση για τίποτα και χωρίς να σέβεται την ετυμηγορία των πολιτών».

Ειδική αναφορά έκανε ακόμη ο Περιφερειάρχης στα «παιδιά του κομματικού σωλήνα, τα οποία είναι ιδιαίτερα επικίνδυνα γιατί οδήγησαν τον τόπο σε αυτή την κατάσταση» και έθεσε στον αντίποδα την ανεξαρτησία της «Νέας Πελοποννήσου», η οποία ισχυροποίησε το πολιτικό προφίλ όλης της Πελοποννήσου.

«Το 2017 θα τρέξουμε με ακόμη μεγαλύτερες ταχύτητες και θα εκπλήξουμε ακόμη περισσότερο με τις πρωτοβουλίες μας» δήλωσε τέλος ο Περιφερειάρχης κ. Τατούλης και εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του για την αγάπη των πολιτών, «την οποία καθημερινά προσπαθούμε να ανταποδώσουμε».