ΕκδηλώσειςΑρχείο

Ημέρες ντοκιμαντέρ στο Άργος

Το 3ο Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Πελοποννήσου άνοιξε τις πόρτες του στις 20 Ιανουαρίου στην Καλαμάτα ενώ μέρος του θα φιλοξενείται στην Σπάρτη, Αμαλιάδα, Γύθειο, και Αργος. Περιλαμβάνει ένα βραβευμένο πανόραμα 25 ελληνικών και 50 ξένων κινηματογραφικών παραγωγών της τελευταίας 2ετίας. Όλες οι προβολές, οι παράλληλες εκδηλώσεις και τα σεμινάρια είναι ελεύθερα για το κοινό. Το Φεστιβάλ διοργανώνει το Κέντρο Δημιουργικού Ντοκιμαντέρ Καλαμάτας σε συνδιοργάνωση με την Περιφερειακή Ενότητα Μεσσηνίας, το Δήμο Καλαμάτας, την Κοινωφελής Επιχείρηση ¨ΦΑΡΙΣ¨, το Λιμενικό Ταμείο Καλαμάτας και τον Δήμο Άργους – Μυκηνών. 

Για 2η χρονιά το διεθνές φεστιβάλ ντοκιμαντέρ Πελοποννήσου φιλοξενείται στο Αργος, στην αίθουσα Τέχνης & Πολιτισμού ¨Μέγας Αλέξανδρος¨ από 26 έως 29 Ιανουαρίου. Ολες οι προβολές είναι ελεύθερες για το κοινό.

Το αφιέρωμα του φετινού φεστιβάλ με θέμα  «Ανθρώπινα Δικαιώματα και Προσφυγικό» ενισχύεται στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού, Εκπαίδευση και Διά Βίου Μάθηση» και συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο) και από εθνικούς πόρους.

Επίσης, υπάρχει και ειδικό αφιέρωμα θέμα «Ινδία – Γιόγκα και η Φιλοσοφία της» σε συνεργασία με την ΕΛΙΝΕΠΑ (Ελληνο-Ινδική Εταιρεία Πολιτισμού και Ανάπτυξης)με ομιλητή τον καθηγητή Πανεπιστημίου Δημήτρη Βασιλειάδη.

Για το μαθητικό κοινό υπάρχει ειδική εκπαιδευτική ζώνη με πρόγραμμα 3 θεματικών ενοτήτων: ¨Ανθρώπινα δικαιώματα¨, ¨Αρχαιολογία και Πολιτιστική Κληρονομιά¨, ¨Οικολογία¨. Οι ταινίες της Εκπαιδευτικής Ζώνης στο Άργος θα προβληθούν από 26 Ιανουαρίου έως 1 Φεβρουαρίου 2017, 9π.μ. – 1μ.μ. Για πληροφορίες επικοινωνήστε με το τηλέφωνο 6992329791(Κώστας Μαρλαγκούτσος).

Το πρόγραμμα των προβολών μπορείτε να το δείτε στον ιστότοπο του φεστιβάλ www.peloponnisosdocfestival.com/el/

Καθώς και τις περιλήψεις των ντοκιμαντέρ για την εκπαιδευτική ζώνη στο παρακάτω link www.peloponnisosdocfestival.com/el/educational-zone-2017/.

 

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ ΑΡΓΟΥΣ