ΚοινωνίαΑρχείο

Άστραψαν και βρόντηξαν για τους δασικούς χάρτες

Άστραψαν και βρόντηξαν Μανιάτης και Νικολάκου για το μπάχαλο που έχει δημιουργηθεί με τους δασικούς χάρτες και ως αποτέλεσμα έχει πάνω από 100.000 αγρότες να έχουν προβλήματα με τις περιουσίες τους.

Όπως αναφέρει ο βουλευτής Αργολίδας της Δημοκρατικής Συμπαράταξης «Σε πάνω από 100.000 περιπτώσεις αγροτών σε όλη τη χώρα έχουν αναρτήσει δασικούς χάρτες ασύμβατους με τις καλλιέργειες και την πραγματικότητα. Η προχειρότητα και η ανικανότητά τους ακόμη και στο θέμα της ανάρτησης των δασικών χαρτών, δείχνει ότι πρόκειται για μια κυβέρνηση ανίκανη να χειριστεί στοιχειώδη ζητήματα των πολιτών. Αναρτούν μη επικαιροποιημένους χάρτες, χωρίς τα όρια οικισμών και Σχεδίων Πόλης, περιλαμβάνουν αγροτεμάχια στα περιγράμματα των αναδασωτέων εκτάσεων, επιβάλλουν υπέρογκα παράβολα φοροεισπρακτικού χαρακτήρα. Καλά θα κάνουν να ακούσουν τις προτάσεις μας για να μην καταστρέψουν και το έργο των δασικών χαρτών που τόση ανάγκη έχει η χώρα».

Για το θέμα έχει υποβάλει και σχετική ερώτηση στη βουλή με την οποία προτείνονται λύσεις και ζητούνται απαντήσεις.

Αντίστοιχα η Ντίνα Νικολάκου σχολιάζοντας τη συνάντηση των βουλευτών του Σύριζα Μεσσηνίας και Λακωνίας με τον αναπληρωτή Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας για το θέμα των δασικών χαρτών δήλωσε: «Μετά την πολιτική παρέμβαση του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου για τους δασικούς χάρτες είδαμε τους δυο Πελοποννήσιους Βουλευτές (Μεσσηνίας & Λακωνίας) του  ΣΥΡΙΖΑ να επισκέπτονται τον Αναπληρωτή Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, δυστυχώς όμως η συζήτηση που είχαν αφορούσε μόνο μια πτυχή του προβλήματος, το πολύ υψηλό ειδικό τέλος που επιβάλλεται να πληρώσουν όσοι καταθέσουν αίτηση αντιρρήσεων. Το πρόβλημα είναι πολύ μεγαλύτερο και πολυεπίπεδο, όπως διεξοδικά αναδείχτηκε στην επιστολή μας προς τον Πρωθυπουργό και τους αρμοδίους Υπουργούς. Αν δεν υπάρξουν άμεσα γενναίες παρεμβάσεις ένα σημαντικό θεσμικό εργαλείο όπως είναι οι Δασικοί Χάρτες θα απαξιωθεί και χιλιάδες πολίτες θα οδηγηθούν στα δικαστήρια. Περιμένουμε πρωτοβουλίες από τους αρμοδίους Υπουργούς και βέβαια από τον Πρωθυπουργό, ο οποίος αυτό το κρίσιμο θέμα πρέπει να το πάρει πάνω του».