ΑυτοδιοίκησηΑρχείο

Μία απάντηση στον δήμαρχο Επιδαύρου

Ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης του Δήμου Επιδαύρου Τάσος Χρόνης απαντά στα όσα ισχυρίστηκε ο δήμαρχος Κώστας Γκάτζιος, ανεβάζοντας τους τόνους της αντιπαράθεσης και θέτοντας νέα θέματα εκτός από τα ήδη υπάρχοντα.


Όπως σημειώνεται στην απάντηση Χρόνη:

«Πρώτον, να του ζητήσω συγνώμη που 32 μέρες πριν την Καθαρά Δευτέρα έχω τα θράσος να γράφω αυτή την απάντηση, αλλά έκανε και ο Δήμαρχος ένα ατόπημα! Στην επέτειο των δύο χρόνων, ακριβώς, από την κλοπή των 11.500€ στα γραφεία της ΔΕΥΑΕΠ, για την οποία ούτε ΕΔΕ δεν έχει κάνει ακόμα, έβγαλε ένα αόριστο και υβριστικό δελτίο τύπου, προφανώς για να γιορτάσει την ανικανότητα τους! ΧΡΟΝΙΑ ΣΑΣ ΠΟΛΛΑ ΛΟΙΠΟΝ!! Αλήθεια, όμως, πότε θα αποφασίσετε να γίνει η ΕΔΕ; Αλήθεια, γιατί κρατούσατε τόσο μεγάλο ποσό στα συρτάρια του γραφείου, χωρίς καμία ασφάλεια, όταν το χρηματοκιβώτιο ήταν ακριβώς στο διπλανό γραφείο; Ποιος έχει ευθύνη για αυτό; Δεν έχει ο απαράδεκτος τρόπος διοίκησης που ασκείτε; Εσείς που βρίσκεστε; Δεν γνωρίζετε τίποτα πάλι;

Όσο για τα υπόλοιπα; Για την ταμπακιέρα; ΤΙΠΟΤΑ! Όλο αοριστίες και συμβουλές σα να μιλάτε σε μαθητές του σχολείου! Εμείς μιλάμε με στοιχεία κ. Δήμαρχε! Σας πιάσανε “με την γίδα στην πλάτη” και ακόμα έχετε το θράσος και μιλάτε; Εμείς πάντως κοιμόμαστε ήσυχοι τα βράδια και ας σας πειράζει η αντιμετώπισή μας, με τις συνεχείς δημοσιοποιήσεις του θέματος! Απλά ζοριζόσαστε γιατί, πλέον, σας κατάλαβαν οι πολίτες και όπου βρεθείτε δεν μπορείτε να τους απαντήσετε! Χάσατε το ηθικό σας πλεονέκτημα στην κοινωνία!

Όσον αφορά τα: “Ίχνος σεβασμού στους θεσμούς”  και “… τα αξιώματα απαιτούν ήθος και αξιοπρέπεια”, ποιοί μιλάνε για αυτά! Αυτοί που δεν σέβονται τίποτα. Να σας θυμίσω ότι “θεσμός” είναι και η αντιπολίτευση στο Δήμο, την οποία δεν σεβαστήκατε ούτε μία στιγμή από το 2011 μέχρι και σήμερα. Την αγνοείτε προκλητικά τόσο εσείς όσο και οι συνεργάτες σας! Για το “ήθος και την αξιοπρέπεια” κάντε την αυτοκριτική σας και μετά μιλάμε για εμάς!!

“Θεσμός” είναι και το Ελεγκτικό Συνέδριο στο οποίο θα έπρεπε από το Μάρτιο να έχετε στείλει τις αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου για την έγκριση των απολογισμών των σχολικών επιτροπών με τα σχετικά παραστατικά. Μιλάμε για τους απολογισμούς των ετών 2011, 2012, 2013 οι οποίοι παρόλο που εγκρίθηκαν από τα Δ.Σ. των σχολικών επιτροπών αντίστοιχα το 2012, 2013, 2014, πρέπει να σας κάνουν τρία έγγραφα από το Ελεγκτικό Συνέδριο, για να τις στείλετε. Αλήθεια εσείς σε ποιες Υπηρεσίες υπακούτε; Λειτουργείτε αυτόνομα; Τόσο υπεράνω είστε και δεν φοβάστε κανέναν; Όταν όμως έρχονται οι διάφοροι έλεγχοι, κατηγορείτε την αντιπολίτευση ότι σας αποσπά από το ‘’τρομερό’’ έργο σας!

Και για την συμπαράσταση στους ανθρώπους των σχολικών επιτροπών, και τη διασπορά πανικού που επικαλείστε το βλέπουμε καθημερινά πόσο τους σκεφτόσαστε, αφού ακόμη δεν τους καλέσατε να τους ενημερώσετε, όπως φυσικά είχατε υποχρέωση. Τόσο καλά! Σας καλώ, λοιπόν, να το πράξετε τώρα, καλώντας και έναν έμπειρο σε τέτοια θέματα δικηγόρο, για να υπάρξει κοινή γραμμή! Δεν έχουμε αμφιβολία ότι θα δικαιωθούμε ΚΑΙ σε αυτό το θέμα, όπως και σε τόσα άλλα, αλλά εδώ δυστυχώς με την ανικανότητα και την κωλυσιεργία σας θα την πληρώσουν και πολίτες και αυτούς ζητάμε να προστατεύσετε!

Για τα υπόλοιπα, περί οικονομικών δυσκολιών, κλπ, επειδή ζούμε σε μια άλλη εποχή, της άμεσης πληροφόρησης των πολιτών, ας κοιτάξει ο καθένας γύρω από το Δήμο μας τι γίνεται! Ας είχατε εντάξει έστω και ένα έργο στο ΕΣΠΑ από το 2011 μέχρι σήμερα και αφήστε την κλάψα και τις δυσκολίες, οι οποίες είναι κοινές για όλους τους Δήμους. ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΕΡΓΟ!

Ίχνος σεβασμού στον θεσμό που υπηρετείτε, στους Δημότες και στον διαρκώς διασυρόμενο, από εσάς και το παρεάκι σας, Δήμο Επιδαύρου!»