ΑυτοδιοίκησηΑρχείο

Προτάσεις για την Αιγίου

Η ανάθεση για την ανάπλαση της οδού Αιγίου στο Ναύπλιο δεν προέβλεπε συγκοινωνιακή μελέτη ώστε να αντιμετωπιστούν και θέματα κυκλοφορικά στην περιοχή, σύμφωνα με τα όσα αναφέρει ο Μπάμπης Αντωνιάδης.
 

Γι’ αυτό το λόγο κατά την παρουσίαση της μελέτης αλλά και στο δημοτικό συμβούλιο η «Άλλη Πρόταση» κατέθεσε μια σειρά από προτάσεις για την καλύτερη υλοποίηση του έργου οι οποίες έχουν ως εξής:

  • Να εξεταστεί η μονοδρόμηση της οδού Αιγίου. Με τον τρόπο αυτό θα αυξηθούν οι θέσεις στάθμευσης της περιοχής άρα θα αναβαθμιστεί η εμπορική δυνατότητα της οδού Άργους.
  • Η εξέταση της κατασκευή του ποδηλατοδρόμου με χωμάτινή διαδρομή για να μην αλλάξει δραματικά το μικροκλίμα στην κατοικημένη περιοχή σε συνδυασμό με το προβλεπόμενο πράσινο. Ο πεζόδρομος έχει περιγράφει να γίνει με βιομηχανικό δάπεδο.
  • Η καλύτερη προσέγγιση κυκλοφορικά στην οδό Μεγάλου Αλεξάνδρου και οδό Σπάρτης σε σχέση με την λειτουργία του ποδηλατοδρόμου και του πεζόδρομου.
  • Η σχεδίαση της σύνδεσης της κατάληξης του ποδηλατοδρόμου με την Βασ Κωνσταντίνου στην ενδεκάτη.
  • Η συγκοινωνιακή μελέτη θα μπορούσε να εξετάσει και την επέκταση του ποδηλατοδρόμου ώστε να συνδεθεί αυτό το δίκτυο με το Γυμνάσιο και η δυνατότητα μελλοντικής σύνδεσης με παραλιακό άξονα ποδηλατοδρόμου Ναυπλίου Ν Κίου.