ΚοινωνίαΑρχείο

Τα προβλήματα του τοπικού τύπου επί τάπητος

Ενημερωτική συνάντηση των δημοσιογράφων – μελών της ΕΣΗΕΠΗΝ, από τους νομούς Μεσσηνίας, Αρκαδίας και Αργολίδας, πραγματοποιήθηκε το Σάββατο (28/1) στην Καλαμάτα.

Οι διοικήσεις της Ένωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Πελοποννήσου- Ηπείρου Νήσων και του Ταμείου Επικουρικής Ασφάλισης Συντακτών (ΤΕΑΣ) ενημέρωσαν τα μέλη της Ένωσης για τις τελευταίες εξελίξεις  για ασφαλιστικά θέματα, την πορεία του Ταμείων και την κατάσταση όπως διαμορφώνεται, μετά την κατάργηση του αγγελιόσημου, βασικού πόρου των Ταμείων για πολλά χρόνια.

Στη διάρκεια της συνάντησης, στο παλιό δημαρχείο Καλαμάτας, επισκέφτηκε τους δημοσιογράφους ο δήμαρχος Παν. Νίκας ο οποίος εξέφρασε τη στήριξη της τοπικής αυτοδιοίκησης στα ζητήματα του περιφερειακού  Τύπου, που όπως είπε, ο ρόλος του είναι αναντικατάστατος στην προβολή και ανάδειξη των τοπικών προβλημάτων.

Την ερχομένη Τρίτη στην Αθήνα είναι προγραμματισμένη ευρεία σύσκεψη του διασωματειακού του Τύπου, όπου θα τεθούν επί τάπητος όλα τα φλέγοντα ζητήματα που απασχολούν το δημοσιογραφικό κόσμο της χώρας, στο κέντρο και στην περιφέρεια.

Στο περιθώριο της συνάντησης της Καλαμάτας συνάδελφοι από τη Μεσσηνία στο πρόσωπο του προέδρου του ΤΕΑΣ Θανάση Μπαμπανέβα, τίμησαν όλη τη διοίκηση για τους πολύχρονους αγώνες της  στα θέματα των δημοσιογράφων, εν ενεργεία και συνταξιούχων.