ΕκδηλώσειςΑρχείο

Πού πάει ο ήλιος όταν φεύγει;

Η «Νέα Βιβλιοθήκη» του «Φουγάρου» υποδέχεται στη Fougaro the Gallery, το Σάββατο 4 Φεβρουαρίου, στις 6 μμ, την εκπαιδευτικό και συγγραφέα Χρύσα Σαββάκη και τον εικαστικό Francesco Moretti, στην παρουσίαση του βιβλίου τους με τίτλο «Πού πάει ο ήλιος όταν φεύγει;».

Πρόκειται για ένα βιβλίο φαντασίας και αναζήτησης που απευθύνεται σε παιδιά προσχολικής και πρώτης σχολικής ηλικίας. Την εκδήλωση θα προλογίσει η Μαρία Κωνσταντοπούλου, υπεύθυνη βιβλιοθηκονόμος. Η έκδοση έχει πραγματοποιηθεί με την υποστήριξη της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Επιπλέον, στη FOUGARO THE GALLERY, παράλληλα με την παρουσίαση, εγκαινιάζεται η έκθεση με τα πρωτότυπα έργα του Francesco Moretti για την εικονογράφηση του βιβλίου. Στην έκθεση, που θα διαρκέσει έως και την Κυριακή 5 Μαρτίου, παρουσιάζονται 24 έργα με μολύβι και ακουαρέλα από τις σελίδες του βιβλίου, καθώς και ένα χαρακτικό που αριθμεί περιορισμένα αντίτυπα.

Χρύσα Σαββάκη

Η Χρύσα Σαββάκη γεννήθηκε στο Ναύπλιο το 1968. Σπούδασε Παιδαγωγικά και Κοινωνική Ανθρωπολογία και απέκτησε master στην Εκπαίδευση Ενηλίκων. Έχει εργαστεί ως δασκάλα και ως εκπαιδεύτρια ενηλίκων σε προγράμματα συμβουλευτικής γονέων, σε δομές ευάλωτων κοινωνικά ομάδων, στα Παιδικά Χωριά SOS, σε κέντρα δημιουργικής απασχόλησης παιδιών και σε δημοτικά σχολεία. Έχει επίσης ασχοληθεί με το ραδιόφωνο, ως παραγωγός εκπομπών, με το θέατρο, ως ηθοποιός και σκηνοθέτης και με την αρθογραφία σε εφημερίδες και περιοδικά. Γράφει βιβλία, σενάρια και θεατρικά έργα για παιδιά και μεγάλους. Αγαπάει τα ταξίδια, τα βιβλία και τις τέχνες. Τα τελευταία χρόνια είναι διευθύντρια στο 3ο Δημοτικό Σχολείο Ναυπλίου.

 

Francesco Moretti

Ο Francesco Moretti γεννήθηκε στην Πίζα το 1973. Είναι απόφοιτος του Καλλιτεχνικού Λυκείου της Λούκκα (1992) και αριστούχος απόφοιτος της Σχολής Καλών Τεχνών της Φλωρεντίας (1997), με ειδίκευση στη ζωγραφική και τη χαρακτική, εκπονώντας διπλωματική εργασία πάνω στο έργο του Frank Stella. Ασχολείται με τη ζωγραφική, τη γλυπτική, τη χαρακτική, τη φωτογραφία, τη βιντεο-τέχνη, τις εγκαταστάσεις, την εσωτερική διακόσμηση, το ντιζάιν, τη γραφιστική και τη διαφήμιση. Συνεργάστηκε με γνωστούς καλλιτέχνες (Keith Haring, Marco Eberle και Θεόδωρο Παπαγιάννη) και έχει στο ενεργητικό του 16 ατομικές εκθέσεις και συμμετοχές σε περισσότερες από 40 ομαδικές εκθέσεις σε διεθνές επίπεδο. Έργα του βρίσκονται σε δημόσιους χώρους και ιδιωτικές συλλογές στην Ιταλία, την Ελλάδα, το Μαρόκο και την Ελβετία. Από τον Αύγουστο του 2005 ζει στο Ναύπλιο, όπου και διατηρεί το εργαστήριό του, ενώ διδάσκει εικαστικές τέχνες, στο ΣΕΚ Επιδαύρου και στο Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα του Τμήματος Θεατρικών Σπουδών του Παν/μίου Πελοποννήσου. Από το 2014, συνεργάζεται με τα Εργαστήρια του ΦΟΥΓΑΡΟΥ, όπου και διδάσκει ζωγραφική και χαρακτική. Επιπλέον, από τον Απρίλιο έως και τον Αύγουστο του 2016, πραγματοποίησε έκθεση με τα έργα του στο ΦΟΥΓΑΡΟ με θέμα «Γλυπτά, Ζωγραφική και Χαρακτικά».

 

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ: 2752047315, 6941601388 [email protected]